Παρακολουθήσεις: Νέος γύρος ελέγχων για το Predator

Παρακολουθήσεις: Νέος γύρος ελέγχων για το Predator

Εφοδο σε σπίτι στην Κηφισιά πραγματοποίησαν την Κυριακή αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών πραγματοποίησε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα η Ελληνική Αστυνομία κατόπιν παραγγελίας των αρμοδίων εισαγγελέων Αγγελικής Τριανταφύλλου και Κώστα Σπυρόπουλου.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν την Κυριακή έφοδο σε σπίτι στην Κηφισιά, το οποίο δεν είχε ελεγχθεί κατά τον πρώτο γύρο ερευνών της 13ης Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για σπίτι επιχειρηματία, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνδέεται ως μέτοχος με την εταιρεία Intellexa που εμπορεύεται το λογισμικό υποκλοπών Predator. Από το εσωτερικό του σπιτιού κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», για τον ίδιο επιχειρηματία βρίσκεται σε εξέλιξη και οικονομικού χαρακτήρα έλεγχος από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Οπως είχε αποκαλύψει η «Κ», το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου, οκτώ μήνες μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης επιβεβαιωμένης παράνομης παρακολούθησης στην Ελλάδα με τη χρήση του λογισμικού Predator, τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχαν κατόπιν εισαγγελικής εντολής πραγματοποιήσει έρευνες σε γραφεία και σπίτια εταιρειών και προσώπων που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα, είχαν ελεγχθεί τα γραφεία 6 εταιρειών και 4 σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, Κηφισιά και Νέο Ψυχικό, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι τα ευρήματα ήταν ιδιαίτερα περιορισμένα. Επρόκειτο για διευθύνσεις, οι οποίες σχετίζονται με την Intellexa, την Krikel και άλλες εταιρείες.

Αρχές φθινοπώρου η Εισαγγελία είχε ζητήσει ξανά τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το ζητούμενο τότε ήταν να υποβληθεί αίτημα προς τηλεπικοινωνιακό πάροχο για άρση απορρήτου ώστε να βεβαιωθεί από ποιον αριθμό κινητού τηλεφώνου προερχόταν το παραπλανητικό μήνυμα που είχε λάβει τον Σεπτέμβριο του 2021 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Οποιοι είχαν αποπειραθεί τότε να παγιδεύσουν το κινητό του κ. Ανδρουλάκη φαίνεται να το είχαν κάνει χρησιμοποιώντας τον αριθμό τυχαίου συνδρομητή. Εν τω μεταξύ, ανάμεσα στους μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν ενώπιον των εισαγγελέων για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών είναι και η αστυνομική υποδιευθύντρια, η οποία όντας αποσπασμένη στην ΕΥΠ συμμετείχε στην άρση απορρήτου και την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης, καθώς φέρεται να έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο και να είχε απευθείας επικοινωνία με τον αποπεμφθέντα διοικητή της υπηρεσίας Παναγιώτη Κοντολέoντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή