Υπόθεση βιασμού στο Ίλιον: Έρχονται νέες συλλήψεις – Τι ερευνούν οι αρχές

Υπόθεση βιασμού στο Ίλιον: Έρχονται νέες συλλήψεις – Τι ερευνούν οι αρχές

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα για τη φρικώδη υπόθεση βιασμού με θύμα ένα αγόρι 15 ετών στο Ιλιον

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα για τη φρικώδη υπόθεση βιασμού με θύμα ένα αγόρι 15 ετών στο Ιλιον. Αστυνομικές πηγές μιλώντας στην «Κ» ανέφεραν πως τις επόμενες ημέρες έρχονται νέες συλλήψεις για δύο αγόρια που φέρονται να είχαν ενεργό ρόλο στα βασανιστήρια που βίωσε ο ανήλικος (ο ένας από τους δύο ενδέχεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία), καθώς και τέσσερα κορίτσια τα οποία φέρονται να γνώριζαν για τον γολγοθά του 15χρονου, χωρίς όμως να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες Τρίτη ακόμη δύο ανήλικοι που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στον ομαδικό βιασμό. Ετσι, για την υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής συνολικά έξι άτομα, ενώ έχουν προφυλακιστεί πέντε.

Ειδικότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων προφυλακίστηκαν τρεις από τους τέσσερις ανηλίκους που κλήθηκαν να απολογηθούν για την υπόθεση, ενώ ο τέταρτος ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Στον ανήλικο επιβλήθηκαν οι όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Πιθανή η σύλληψη και τεσσάρων κοριτσιών τα οποία φέρονται να γνώριζαν τα πάντα για τον γολγοθά του 15χρονου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση ήρθε στο φως στα μέσα Δεκεμβρίου όταν ο πατέρας του 15χρονου απευθύνθηκε στις Αρχές καταγγέλλοντας πως ο γιος του έχει πέσει θύμα βιασμού σε ένα σπίτι στο Ιλιον, κατονομάζοντας μάλιστα τους κύριους εμπλεκομένους. Εξεταζόμενος ο μαθητής ανέφερε στους αστυνομικούς ότι οι συνομήλικοί του κατέγραφαν τα βασανιστήρια στα οποία τον υπέβαλλαν με τα κινητά τους τηλέφωνα και στη συνέχεια τα διαμοίραζαν.

Ηδη τα κινητά τηλέφωνα των φερομένων ως δραστών βρίσκονται στην κατοχή των Αρχών και αναλύονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ανήλικης συμμορίας προσπάθησαν να διαγράψουν από τις συσκευές τους τα βίντεο με τους βιασμούς, ώστε να μην αφήσουν ίχνη. Φέρονται, μάλιστα, να συνομιλούσαν μεταξύ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να σβήσουν το παράνομο υλικό.

Πάντως, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον δύο βίντεο που έχουν καταγράψει οι ανήλικοι και τα εξετάζουν.

Σε δηλώσεις του χθες σε τηλεοπτικό σταθμό, ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, Εμμανουήλ Διαμαντάρας, ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν συμμετείχε στον βιασμό αλλά παρακολουθούσε αμέτοχος.

«Ο πελάτης μου καθόταν στον καναπέ και έβλεπε, δεν συμμετείχε στη μία από τις δύο φορές που έγιναν οι πράξεις. Ολα τα παιδιά είναι συμμαθητές από την πρώτη γυμνασίου. Εγινε δύο φορές αυτό. Το παιδί πήγαινε στο σπίτι αυτό γιατί ήταν σημείο συνάντησης. Δεν είχαν καμία διαφορά τα παιδιά. Αυτό που παλιότερα γινόταν, με τα παιδιά να κατεβάζουν το παντελόνι ενός πιο αδύναμου για να τον εξευτελίσουν, επειδή ήξεραν ότι δεν θα μιλούσε, έγινε σε πιο άγρια μορφή. Τραγικό και άσχημο. Προφανώς ξεκίνησε σαν ένα άγριο αστείο. Δεν γινόταν εκεί μέσα χρήση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με όσα μου είπε το παιδί», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή