Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Εμφανίστηκε ο 17χρονος που αναζητούνταν

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Εμφανίστηκε ο 17χρονος που αναζητούνταν

Όπως πληροφορείται το kathimerini.gr, ο δικηγόρος του νεαρού απευθύνθηκε στις Αρχές και δήλωσε πως ο πελάτης του είναι στη διάθεσή τους

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφανίστηκε, μέσω του δικηγόρου του, ο 17χρονος ο οποίος αναζητούνταν από την Αστυνομία για την υπόθεση βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον και για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες από χθες πως ενδέχεται να βρίσκεται εκτός Ελλάδος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο kathimerini.gr, ο δικηγόρος του νεαρού απευθύνθηκε στις Αρχές, ανέφερε πως ο εντολέας του βρίσκεται στη χώρα μας και δήλωσε πως ο πελάτης του είναι στη διάθεσή τους. «Πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έχουν εντοπιστεί» ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Εν τω μεταξύ στη φυλακή οδηγήθηκε σήμερα ακόμη ένας ανήλικος μετά την απολογία του για την υπόθεση. Ο νεαρός δεν συνελήφθη μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα οδηγήθηκε στις φυλακές.

Χθες, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, άλλοι δύο ανήλικοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Μέχρι στιγμής πέντε ανήλικοι βρίσκονται στη φυλακή, ενώ καταζητείται άλλος ένας. Επίσης, εξετάζεται και ο ρόλος τεσσάρων κοριτσιών, γύρω στα 15 έτη, που φέρεται να ήταν μπροστά στα βασανιστήρια που υπέστη ο μαθητής.

Οι ανήλικοι που έχουν προφυλακιστεί αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες: συμμορία, ομαδικός βιασμός κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι ανήλικοι που συμμετείχαν στα ειδεχθή περιστατικά έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους, αρνούνται όμως τις κατηγορίες του βιασμού καθώς όπως φέρεται να υποστηρίζουν ήταν όλα στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού: «Όλο αυτό ήταν μία πλάκα, ένα παιδικό παιχνίδι, άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε».

Ο έκτος έφηβος που φέρεται να συμμετείχε στα περιστατικά βιασμού του 15χρονου βρίσκεται εκτός φυλακής υπό περιοριστικούς όρους καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη.

Ο προφυλακισμένος μαθητής που τράβηξε τα επίμαχα βίντεο υποστήριξε πως δεν είχε καμία φυσική συμμετοχή στους ομαδικούς βιασμούς. «Όταν ξεκίνησε το αστείο εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή! Στην αρχή απλώς κοιτούσα ενώ κάποια στιγμή κάποιος από την παρέα με παρότρυνε να τραβήξω βίντεο την σκηνή με όλους τους εμπλεκόμενους φίλους μου. Το πρώτο βίντεο που τράβηξα το έστειλα αποκλειστικά στους παρευρισκόμενους καθώς οι ίδιοι μου το ζήτησαν και σε κανέναν άλλο» φέρεται να υποστήριξε.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή