Ο Τζορτζ Τσούνης καταδικάζει τον βανδαλισμό εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ

Ο Τζορτζ Τσούνης καταδικάζει τον βανδαλισμό εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκ μέρους της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, του γενικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη και του αμερικανικού λαού, ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης καταδικάζει τον «αποτρόπαιο και επαίσχυντο βανδαλισμό» του μνημείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που είναι αφιερωμένο στο εβραϊκό νεκροταφείο που κατέστρεψαν οι Ναζί το 1942.

Όπως υπογραμμίζει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα σε ανακοίνωσή του, αυτή η ασυνείδητη πράξη βεβηλώνει τη ζωή και την πολύτιμη μνήμη των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης, που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. «Στεκόμαστε ενωμένοι με την εβραϊκή κοινότητα και το λαό της Ελλάδας ενάντια σε τέτοιες πράξεις μίσους και μισαλλοδοξίας. Στη γενέτειρα της δημοκρατίας, έχουμε ιερή υποχρέωση να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές αξίες που ενώνουν τους λαούς μας, να διατηρήσουμε τη μνήμη του Ολοκαυτώματος και πάντα να παραμένουμε σε εγρήγορση στον αγώνα μας κατά του αντισημιτισμού και των εγκλημάτων μίσους» υπογραμμίζει ο Τζορτζ Τσούνης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή