Θάνατος βρέφους στη Βέροια: Την Τετάρτη απολογείται η μητέρα – Τι λέει ο δικηγόρος της

Θάνατος βρέφους στη Βέροια: Την Τετάρτη απολογείται η μητέρα – Τι λέει ο δικηγόρος της

Η 29χρονη, η οποία αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί, κατηγορείται ότι πέταξε το 11 μηνών κοριτσάκι της στο φράγμα του Αλιάκμονα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται η κοινωνία της Βέροιας από τον θάνατο του βρέφους το οποίο φέρεται να έχασε τη ζωή του από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας.

Η 29χρονη, η οποία αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί, κατηγορείται ότι πέταξε το 11 μηνών κοριτσάκι της στο φράγμα του Αλιάκμονα, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από πνιγμό.

Χθες η γυναίκα μεταφέρθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος της άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η 29χρονη αναμένεται να απολογηθεί αύριο Τετάρτη.

Ο δικηγόρος της Αντώνης Μπιδέρης μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πώς «η εντολέας του δεν έχει συνειδητοποιήσει την έκβαση του συμβάντος, διότι πουθενά από την δικογραφία δεν προκύπτει ομολογία ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο». Διέψευσε ότι μετά την πράξη της πήγε σε ρεβεγιόν, λέγοντας ότι «πήγε και απομονώθηκε χωρίς να βλέπει κανέναν».

Παράλληλα σημείωσε πώς «πρέπει να ανοίξει ένα μεγάλο θέμα σχετικά με την κατάσταση του κατολογισμού, με τις ακούσιες νοσηλείες» και συμπλήρωσε πώς «σήμερα είναι που θα βάλουμε βαθιά το χέρι στην δικογραφία και θα ερευνήσουμε το αν αυτή η γυναίκα είχε πάρε – δώσε με ψυχιατρικές κλινικές».

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν η 29χρονη επέστρεψε την Πρωτοχρονιά, χωρίς το μωρό, στο σπίτι που έμενε με την μητέρα και τον παππού της σε χωριό κοντά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Όταν τη ρώτησαν που βρίσκεται το βρέφος φέρεται να μην πήραν απάντηση και αμέσως κάλεσαν την Αστυνομία. Λίγες ώρες αργότερα το κοριτσάκι εντοπίστηκε νεκρό.

Όπως έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση το μωρό ήταν ζωντανό όταν πετάχτηκε στον Αλιάκμονα και κατέληξε από πνιγμό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 29χρονη φέρεται να έφυγε με ταξί από το φράγμα του Αλιάκμονα και έκανε αλλαγή του χρόνου σε ξενοδοχείο.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του βρέφους δήλωσε πως έκανε αγώνα για την αναγνώριση του βρέφους και πως σκόπευε να κινηθεί δικαστικά. «Πάλευα για την αναγνώριση του παιδιού, αυτή δεν συναινούσε, ήθελα να πάω σε συμβολαιογράφο, είχα αποφασίσει να κινηθώ δικαστικά» ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή