Καιρός: Πού και πότε θα χτυπήσει η επερχόμενη κακοκαιρία-εξπρές

Καιρός: Πού και πότε θα χτυπήσει η επερχόμενη κακοκαιρία-εξπρές

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός για την Κυριακή σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κακοκαιρία-εξπρές προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την προσεχή Τρίτη σε όλη τη χώρα, με τα έντονα φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους από το βράδυ της Δευτέρας στα βορειοδυτικά πριν επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από τη νύχτα στη δυτική Ελλάδα. Παράλληλα θα σημειωθεί και πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα.

Για την Κυριακή πάντως η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός την Κυριακή, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς.

Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων 2 ως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.

Στην Εύβοια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 ως 15 βαθμούς.

Τέλος για τη Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε 5 με 6 και στο Ιόνιο από το βράδυ 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή