Αθώωση Φιλιππίδη για τον βιασμό ζητεί η εισαγγελέας

Αθώωση Φιλιππίδη για τον βιασμό ζητεί η εισαγγελέας

Μετά 10 μήνες δίκης η εισαγγελέας του δικαστηρίου όπου δικάζεται για σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος νεαρών συναδέλφων του ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ανέπτυξε τις θέσεις της, προτείνοντας μερική αθώωση για τον κατηγορούμενο ηθοποιό

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά 10 μήνες δίκης η εισαγγελέας του δικαστηρίου όπου δικάζεται για σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος νεαρών συναδέλφων του ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ανέπτυξε τις θέσεις της, προτείνοντας μερική αθώωση για τον κατηγορούμενο ηθοποιό. Η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της τεκμηριωμένης αγόρευσής της πρότεινε να αθωωθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις κατηγορίες που αντιμετώπισε περί βιασμού εις βάρος νεαρής συναδέλφου, αδικήματα που φέρεται να τελέστηκαν το 2008. Κατά την εισαγγελέα, τόσο η καταγγέλλουσα όσο και οι μάρτυρες που εξετάστηκαν, δεν έπεισαν ότι υπήρξαν πράγματι οι σεξουαλικές επιθέσεις Φιλιππίδη εις βάρος της καταγγέλλουσας (οι κατηγορίες χαρακτηρίζονται βιασμοί με την έννοια του νόμου). Επίσης η εισαγγελέας τόνισε ότι η αξιοπιστία της μηνύτριας κλονίζεται ακόμη περισσότερο γιατί τη δεύτερη σεξουαλική επίθεση την κατέθεσε πολύ αργότερα από την πρώτη και όταν η ανακριτική διαδικασία είχε ήδη προχωρήσει, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα πώς μπορεί να ξέχασε να μιλήσει για μια τόσο τραυματική εμπειρία της.

Αντιθέτως, η εισαγγελική λειτουργός Στέλλα Στόγια ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης για δύο απόπειρες βιασμών κατά άλλων δύο νεαρών ηθοποιών, μία μέσα στο καμαρίνι του και μία στο αυτοκίνητό του, επιχειρηματολογώντας επί μακρόν ότι οι καταγγελίες αυτές κατά την άποψή της, την οποία τεκμηρίωσε, είναι πειστικές και αξιόπιστες.

Η εισαγγελική λειτουργός πείστηκε ότι στοιχειοθετούνται μόνον οι κατηγορίες για τις δύο απόπειρες βιασμού.

Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση, τότε ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος είχε προφυλακιστεί, αλλά έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με όρους, θα έχει ποινή που θα κινηθεί κάτω από δέκα χρόνια, ενώ δεν αποκλείεται, αν το δικαστήριο το αποφασίσει να του δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής, δηλαδή να μείνει εκτός φυλακής.

Βεβαίως, η εισαγγελική πρόταση δεν σημαίνει ότι υιοθετείται πάντα από το δικαστήριο, μπορεί οι δικαστές να αποφασίσουν εντελώς διαφορετικά, αλλά συνήθως, αν είναι τεκμηριωμένη, λαμβάνεται υπόψη και υιοθετείται από τη δικαστική απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή