Οι «λιμενεργάτες» που φόρτωναν πλοία με κοκαΐνη

Οι «λιμενεργάτες» που φόρτωναν πλοία με κοκαΐνη

Αυτό που δεν κατάφεραν να αποσαφηνίσουν οι Αρχές είναι η ταυτότητα των ατόμων που είχαν αναλάβει να φορτώσουν τα ναρκωτικά στα φορτηγά πλοία που έφευγαν από τη Βραζιλία για την Ευρώπη

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες ελληνικών και ξένων αρχών για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη.

Πριν από μερικές ημέρες τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με την DEA, το ΣΔΟΕ και το Λιμενικό, προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων μελών της οργάνωσης, τα οποία, τουλάχιστον από το 2022, δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά κοκαΐνης, την οποία έκρυβαν σε εμπορικά πλοία από τη Νότια Αμερική με προορισμό χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και Ελλάδα.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ο P.I.E. και Β.Κ.Ο. Ο πρώτος εμφανίζεται ως ο αρχηγός της ομάδας και ως ο άνθρωπος που έδινε κατευθύνσεις και αναλάμβανε την ανεύρεση των ναρκωτικών, την οργάνωση της αποστολής τους από τη Βραζιλία σε χώρες της Ευρώπης και την απόκρυψή τους σε εμπορικά πλοία με κατεύθυνση διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς. 

Ο Β.Κ.Ο. ήταν άμεσος συνεργάτης του P.I.E. και είχε αναλάβει τις επαφές για την ανεύρεση και τη στρατολόγηση συνεργατών στην ευρωπαϊκή ήπειρο, για την παραλαβή των ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνησή τους. 

Αναζητούνται… λιμενεργάτες

Αυτό που ωστόσο δεν κατάφεραν να αποσαφηνίσουν οι Αρχές είναι η ταυτότητα των ατόμων που είχαν αναλάβει να «φορτώσουν» τα ναρκωτικά στα φορτηγά πλοία που έφευγαν από τη Βραζιλία για την Ευρώπη. 

Πρόκειται για άτομα τα οποία παρίσταναν τους λιμενεργάτες και κατάφεραν να διεισδύσουν στο λιμάνι Σάντος της Βραζιλίας χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό. Ειδικότερα, περί τα τέλη περασμένου Νοεμβρίου, προσποιούμενοι τους εργαζόμενους στο λιμάνι, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση εντός πλοίου με τελικό προορισμό την Ελλάδα και να αποκρύψουν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. 

Τα ναρκωτικά τα έκρυψαν σε τοιχώματα δωματίου που χρησιμοποιείτο ως γραφείο για την παραμονή των λιμενεργατών κατά τη διάρκεια της φόρτωσης εκφόρτωσης ή επισκευής του πλοίου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Πρόκειται για άγνωστα άτομα τα ίχνη των οποίων μέχρι και σήμερα αγνοούνται.

Οι «λιμενεργάτες» που φόρτωναν πλοία με κοκαΐνη-1

Η μεταφορά με το ταξί

Όσον αφορά τη μεταφορά των ναρκωτικών από το λιμάνι στην «αγορά», τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν μέλος της ομάδας το οποίο μετέφερε με ταξί περίπου 30 κιλά κοκαΐνης. 

Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 32 κιλά και 300 γραμμάρια κοκαΐνης, 940 ευρώ, 1.73 δολάρια ΗΠΑ και 5.550 REAIS Βραζιλίας, GPS, ένα ταξί και 8 κινητά τηλέφωνα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από τη διακίνηση των ναρκωτικών υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή