Οι αλλαγές στον Στρατό Ξηράς μετά τις κρίσεις

Οι αλλαγές στον Στρατό Ξηράς μετά τις κρίσεις

Σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση κρίσιμων σχηματισμών του Στρατού Ξηράς (Σ.Ξ.) επέφεραν οι ανακατατάξεις που σημειώθηκαν στην ιεραρχία μετά και την τελευταία συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ)

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση κρίσιμων σχηματισμών του Στρατού Ξηράς (Σ.Ξ.) επέφεραν οι ανακατατάξεις που σημειώθηκαν στην ιεραρχία μετά και την τελευταία συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), όπου, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ότι αρχηγός ΓΕΣ θα είναι ο αντιστράτηγος Αγγελος Χουδελούδης. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν οι εξής τοποθετήσεις των αντιστρατήγων: Ιωάννη Τσιόπλου ως διοικητή Α΄ Στρατιάς, Αναστασίου Σπανού ως γενικού επιθεωρητή Στρατού – διοικητή Δόγματος Εκπαίδευσης, Δημητρίου Χούπη ως διοικητή Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), Δημοκρίτου Κωνσταντάκου ως διοικητή Δ΄ Σώματος Στρατού, Σωτηρίου Κωστάκογλου ως διοικητή Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ), Σπυρίδωνος Αλφαντάκη ως διοικητή της Σχολής Εθνικής Αμυνας (ΣΕΘΑ), Ανδρέα Κορωνάκη ως υπαρχηγού ΓΕΣ, Σταύρου Παπασταθόπουλου ως επιτελάρχη ΓΕΣ, Πάριδος Καπραβέλου ως διοικητή Γ’ Σώματος Στρατού / NRDC-GR.

Παράλληλα, από το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) ο αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας αναλαμβάνει αρχηγός Στόλου και ο αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας είναι ο νέος υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι τοποθετήσεις των αντιστρατήγων Ιω. Τσιόπλου ως διοικητή Α΄ Στρατιάς και Αν. Σπανού ως γενικού επιθεωρητή Στρατού.

Από την Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) ο αντιπτέραρχος Γεώργιος Κυριάκου τοποθετήθηκε ως επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ και ο αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης ορίστηκε διοικητής Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ). Από τις κρίσεις δεν επηρεάστηκαν ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης ο οποίος παραμένει διοικητής Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), ο αντιναύαρχος Χαρίλαος Παπαδημητρίου, ο οποίος διατηρεί τη θέση του διοικητή Διοικητικής Μέριμνας του Π.Ν. (ΔΔΜΝ), και οι αντιπτέραρχοι Γεώργιος Φασούλας και Γεώργιος Καραδήμας που δεν μετακινούνται από τα πόστα τους, και δη το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και τη Γενική Επιθεώρηση του ΓΕΑ αντιστοίχως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή