Ειδικό Δικαστήριο: «Φωτιές» από sms του Παππά στον Καλογρίτσα – Ο «Α2» και οι μέτοχοι του καναλιού

Ειδικό Δικαστήριο: «Φωτιές» από sms του Παππά στον Καλογρίτσα – Ο «Α2» και οι μέτοχοι του καναλιού

Ενα sms με το οποίο ο Νίκος Παππάς φέρεται να ενημερώνει τον Χρήστο Καλογρίτσα, καταγράφοντας ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού, προκάλεσε ένταση χθες στο Ειδικό Δικαστήριο.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση και αντιπαραθέσεις προκλήθηκαν στη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, καθώς προσκομίστηκε για πρώτη φορά ηλεκτρονικό μήνυμα του δικαζόμενου υπουργού με αποδέκτη τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα παρουσιάστηκε από την υπεράσπισή του και χαρακτηρίστηκε από τους δικηγόρους του επιχειρηματία ως απόδειξη ότι ο πρώην υπουργός ήταν σε στενή επικοινωνία με τον Χρήστο Καλογρίτσα καθώς και με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, για τον ρόλο του οποίου έχει γίνει λόγος στο Ειδικό Δικαστήριο.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρονται με συνθηματικό τρόπο ονόματα επιχειρηματιών και ποσοστά, ανάμεσα στα οποία και ένα με την κωδική ονομασία Α2. Κατά την υπεράσπιση του κ. Καλογρίτσα, που έχει απειλήσει με νέες αποκαλύψεις τον δικαζόμενο πρώην υπουργό, η κωδική ονομασία Α2 αφορά τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και το ηλεκτρονικό μήνυμα σχετιζόταν με κινήσεις του κ. Παππά να στηθεί κανάλι μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο Χρήστος Καλογρίτσας.

«Είναι ένα sms που εστάλη στις 15/9/2016. Σε αυτό το sms αναφέρεται το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου, με την κωδική ονομασία Α2, του ανθρώπου στον οποίο αναφέρθηκε η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή. Το sms αυτό είναι σημαντικό στοιχείο και προέρχεται από τον Νίκο Παππά. “Ιβαν 35, Καλογρ 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4. Α2 αυτός που θα δεις 12.30. Α2 και Καλογρ είναι αδιαίρετο προφανώς”», αναφέρει το sms, όπως είπε ο Αγγελος Καραχάλιος, συνήγορος του επιχειρηματία.

Η υπεράσπιση

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς φέρεται να είχε καθορίσει όχι μόνο τη «μετοχική σύνθεση» του αποκαλούμενου «ΣΥΡΙΖΑ channel», αλλά και το ποιος θα είχε τον τελικό έλεγχο.

Ο συνήγορος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, χαρακτήρισε το ηλεκτρονικό μήνυμα «ασήμαντο» από αποδεικτικής πλευράς και πρόσθεσε «ότι αποτελούν συνέχεια στα παραμύθια της Ευθαλίας», αναφερόμενος στην κατάθεση, που έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση, της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή. Η γραμματέας του επιχειρηματία κατέθεσε ότι από το γραφείο Καλογρίτσα έφευγαν «τσάντες και φάκελοι με χρήματα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ». Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του κ. Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Αγγελος Καραχάλιος, δήλωσαν ότι με το ηλεκτρονικό μήνυμα αποδεικνύεται ότι ο Νίκος Παππάς «παρέβη τα καθήκοντά του, τον νόμο και το Σύνταγμα».

Στη δίκη για τον δανεισμό Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής κατέθεσαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο Θεόδωρος Πανταλάκης, πολύπειρο τραπεζικό στέλεχος που την επίμαχη περίοδο ήταν διευθύνων σύμβουλος στην Τράπεζα Αττικής.

Ανακοίνωση της Ν.Δ.

Με αφορμή όσα ειπώθηκαν σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τη διανομή τσαντών με “μαύρο” χρήμα, όπως κατατέθηκε επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο, φαίνεται, με βάση sms του κ. Παππά που αποκάλυψε σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, ότι ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών. Κι όλα αυτά, φυσικά, στο όνομα της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας!

ΥΓ: Αλήθεια, θα μας απαντήσει ο κ. Παππάς αν πίσω από τον κωδικό Α2 κρύβεται πράγματι ο Αρτέμης Αρτεμίου;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή