Κολλέγιο Αθηνών: Αναφορές στην ΕΛ.ΑΣ. για εισβολή εξωσχολικών με αιχμηρά αντικείμενα

Κολλέγιο Αθηνών: Αναφορές στην ΕΛ.ΑΣ. για εισβολή εξωσχολικών με αιχμηρά αντικείμενα

Η αστυνομία έχει λάβει πληροφορία για εισβολή ατόμων με αιχμηρά αντικείμενα μέσα στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε στο Κολλέγιο Αθηνών στο Ψυχικό το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς αναφορές που έφθασαν στην αστυνομία από υπάλληλο ασφαλείας του ιδρύματος έκαναν λόγο για εισβολή εξωσχολικών ατόμων με αιχμηρά αντικείμενα μέσα στις εγκαταστάσεις του κολλεγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές του εκπαιδευτικού ιδρύματος είδαν το πρωί άτομα να έχουν εισβάλει στον χώρο κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα και ειδοποίησαν τα στελέχη της ασφάλειας του Κολλεγίου. Αμέσως οι επικεφαλής του ιδρύματος έδωσαν εντολή ώστε όλα τα παιδιά να παραμείνουν στις αίθουσες για ασφάλεια.

Κολλέγιο Αθηνών: Αναφορές στην ΕΛ.ΑΣ. για εισβολή εξωσχολικών με αιχμηρά αντικείμενα-1

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλους τους χώρους του Κολλεγίου, αλλά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν βρήκαν ούτε εξωσχολικά άτομα, ούτε αιχμηρά αντικείμενα. Παράλληλα, ο φύλακας ασφαλείας κλήθηκε να καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση του Κολλεγίου Αθηνών για το περιστατικό

«Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή, σήμερα, στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, οι οποίοι δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού, κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του σχολείου και καλέσαμε την αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Ολες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή