Γιατρός με ΑΦΜ… φυσιοθεραπευτή

Γιατρός με ΑΦΜ… φυσιοθεραπευτή

«Φορολογικοί λόγοι» και «πόλεμος από φαρμακευτικές» επέβαλαν... σιωπή

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση του ψευτογιατρού, που αν και φυσιοθεραπευτής δήλωνε νευρολόγος, εξαπατώντας ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Την υπόθεση έφερε στο φως η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, έπειτα από καταγγελία του αδελφού ασθενούς, που κατέληξε τον Νοέμβριο του 2020 στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, η αστυνομία ταυτοποίησε 15 θύματα του ψευτογιατρού. Τα πέντε απ’ αυτά κατέληξαν συνεπεία της ασθένειας, με τους αστυνομικούς να σχηματίζουν δικογραφία εις βάρος του 65χρονου ψευτογιατρού, όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης, αλλά για ανθρωποκτονία κατά συρροή.

Ο φερόμενος ως δράστης έπειθε τα θύματά του να διακόπτουν τη συμβατική φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να εφαρμόσουν θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Για κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα ο ψευτογιατρός χρέωνε τα θύματά του από 10.000 έως 30.000 ευρώ. Προηγουμένως τους χορηγούσε σκευάσματα με αμινοξέα («πεπτίδια»), τα οποία, όπως ισχυριζόταν, προετοίμαζαν τον οργανισμό να υποδεχθεί και να απορροφήσει τα βλαστοκύτταρα. Για κάθε φιαλίδιο με πεπτίδια εισέπραττε περίπου 200 ευρώ.

Οι νευρολόγοι πάντως που ρωτήθηκαν σχετικά στο πλαίσιο της έρευνας, διευκρίνισαν ότι τα αμινοξέα δεν έχουν εφαρμογή στην Ιατρική. Γιατρός δήλωσε ότι στο Ισραήλ βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο μια θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας με χορήγηση βλαστοκυττάρων, ωστόσο διευκρίνισε ότι τα βλαστοκύτταρα προέρχονται από τον οργανισμό του ίδιου του ασθενούς και όχι από τον πλακούντα εγκύου ή από άλογο, όπως δήλωνε στα θύματά του ο ψευτογιατρός.

Νέα στοιχεία σχετικά με τη δράση του ψευτογιατρού, o οποίος υποσχόταν να θεραπεύσει ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο φερόμενος ως δράστης, που διατηρεί φυσιοθεραπευτήριο στην Ανατολική Αττική, συνεργαζόταν με γιατρό στη Γερμανία. Για να προσδίδει αληθοφάνεια στην απάτη συνόδευε τους ασθενείς στη Γερμανία για δήθεν εξειδικευμένες εξετάσεις. Οταν όμως οι αστυνομικοί έδειξαν στους γιατρούς τα αποτελέσματα των εξετάσεων ασθενών του, διευκρίνισαν ότι πρόκειται για εξετάσεις εγκεφάλου, που όμοιες πραγματοποιούνται από διαγνωστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Γιατρός με ΑΦΜ… φυσιοθεραπευτή-1
Φιαλίδια με τα σκευάσματα που χορηγούσε ο ψευτογιατρός στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, αντί της θεραπευτικής αγωγής που λάμβαναν. Πέντε από αυτούς έχουν πεθάνει…

 

Ορισμένοι ασθενείς και κυρίως συγγενείς τους που εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς επισήμαναν ότι ο ψευτογιατρός δεν έκοβε αποδείξεις και όταν κατόπιν πίεσης το έκανε, στα φορολογικά του στοιχεία αναφερόταν ως φυσιοθεραπευτής και όχι ως νευρολόγος.

Οσα θύματα του το επισήμαναν, εισέπραξαν ως απάντηση ότι το κάνει για φορολογικούς λόγους και ότι ο ίδιος έχει εξειδικευτεί στις ΗΠΑ. Για να μην αποκαλυφθεί η απάτη ζητούσε από τα θύματά του να μη «μιλάνε πολύ». Για να δικαιολογήσει την προτροπή του αυτή, τους έλεγε ότι η συγκεκριμένη θεραπεία πλήττει τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών και γι’ αυτό τον κυνηγούν.

Η δικογραφία εις βάρος του 65χρονου έχει ήδη υποβληθεί στον ανακριτή και αναμένεται η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και των στοιχείων του, καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων του είναι σημαντικά μεγαλύτερος. Ο ίδιος πάντως βρίσκεται στην Αττική, ενώ ο Γερμανός συνεργός του στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, όπου φέρεται να έχει εγκατασταθεί μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή