Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών

Πρόκειται για τέσσερις άντρες, δύο Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες τελούμενες σε συρροή και κατά συναυτουργία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ίχνη ατόμων που ενέχονται σε ένοπλες ληστείες στις περιοχές της Ανάληψης και της Τούμπας, οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τέσσερις άντρες, δύο Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 37 και 24 ετών και 29 και 38 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες τελούμενες σε συρροή και κατά συναυτουργία από κοινού και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι, ενεργώντας από κοινού, τον Οκτώβριο του 2021:

  • προέβησαν σε δύο περιπτώσεις ληστειών με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού σε βάρος δύο διανομέων φαγητού στην περιοχή της Τούμπας από τους οποίους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ και
  • με τον ίδιο τρόπο διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ίδια περιοχή, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 659 ευρώ.

Επιπλέον, ο 37χρονος, το Νοέμβριο του 2021 με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από δύο καταστήματα ψιλικών στις περιοχές Τούμπας και Ανάληψης, χρηματικό ποσό 754 ευρώ.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 20-01-2023, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, δυνάμει σχετικού εντάλματος Ανακριτή και οδηγήθηκε στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης, όπου είναι προσωρινά κρατούμενος.

Σημειώνεται ότι, ο 37χρονος και ο 29χρονος συνελήφθησαν τον Νοέμβριο του 2021 για υπόθεση ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας.

Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 38χρονου.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή