Δίκη για το Μάτι: «Έχασα τα πάντα και νομίζω ότι φταίω κιόλας»

Δίκη για το Μάτι: «Έχασα τα πάντα και νομίζω ότι φταίω κιόλας»

Συγκλονιστικές περιγραφές από ανθρώπους που έχασαν την οικογένεια και το βιος τους στη δίκη για το Μάτι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις συγκλονιστικές περιγραφές όσων έζησαν οι άνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους στην πυρκαγιά στο Μάτι, συνεχίστηκε χθες η δίκη. Η κ. Ελένη Παπαποστόλου, η οποία έμεινε στη θάλασσα περίπου τέσσερις ώρες μαζί με τους γονείς της, περιέγραψε πώς ο ιερέας πατέρας της άφησε την τελευταία του πνοή στο νερό, έχοντας πρώτα σηκώσει τα χέρια του στον ουρανό για να ζητήσει συγχώρεση. Ανέφερε ότι η μητέρα της κι εκείνη έδεσαν τη σορό του πατέρα της στα σώματά τους ώστε να καταφέρουν να βγουν στο λιμάνι της Ραφήνας. «Φωνάζαμε βοήθεια, η μάνα μου ήταν με τον πατέρα μου γαντζωμένη. Ημασταν στο έλεος. Δεν χωριστήκαμε, καταφέραμε και μείναμε εκεί και οι τρεις μας. Οι γονείς μου προσεύχονταν. Καθίσαμε περίπου μία ώρα από τότε που μπήκαμε στο νερό να παλεύουμε. Είδα τον πατέρα μου να κάνει εμετούς. Σήκωσε τα χέρια και ζήτησε συγχώρεση από τον Θεό, κατάλαβε. Ενας ρόγχος και μετά εξέπνευσε. Εκανα την κίνηση να του κλείσω τα μάτια. Τον γυρίζω ανάποδα. Φορούσε το ράσο. Δένω το ράσο με τη μάνα μου και της λέω να κρατηθεί από εμένα, πηγαίναμε κόντρα στα κύματα». Για τις κατηγορίες της καταπάτησης τόνισε: «Παραθερίζαμε στο Μάτι. Ακούστηκε ότι είμαστε καταπατητές. Για μένα έχει σημασία, σαν να μας προσβάλλουν. Κλείνουμε έναν αιώνα στο Μάτι. Ο προπαππούς μου είχε αγοράσει ένα αγροτεμάχιο εκεί με συμβόλαια. Ολα νόμιμα».

Τα μέλη της οικογένειας Τσέκου περιέγραψαν πώς έχασαν πατέρα και σύζυγο στις φλόγες όταν εκείνος έμεινε πίσω για να βοηθήσει άτομο με κινητικά προβλήματα. «Ημασταν στο σπίτι, είδαμε κάπνα από μακριά. Αποφασίσαμε να φύγουμε με τον σύζυγό μου. Να συναντηθούμε στη Ραφήνα. Εγώ με την κόρη μας και πίσω μας ερχόταν ο σύζυγος. (…) Στη διαδρομή τον παίρναμε τηλέφωνο, αλλά δεν απαντούσε. Μάθαμε ότι τον πήγαν στον Ευαγγελισμό. Είχε 85% εξωτερικά εγκαύματα και 25% εσωτερικά. Πήγαμε. Τι να σας πω τώρα; Ηταν καμένος. Μάθαμε από μια γειτόνισσα ότι είχε βοηθήσει έναν ανάπηρο γείτονά μας και τη γυναίκα του. Είκοσι ημέρες νοσηλεύτηκε. Αυτή τη μέρα δεν θα την ξεχάσω όσο ζω», ανέφερε η σύζυγος Μαρία Τσέκου.

Στη δική του κατάθεση ο κ. Μιχαήλ Σκαραμαγκάς, ο οποίος έχασε και τους δυο γονείς του, εμφανώς φορτισμένος είπε στη δική του κατάθεση: «Βρέθηκα σε έναν πόλεμο. Εχασα τους γονείς μου, το σκυλί μου, το σπίτι μου, καταστράφηκε όλη η περιοχή. Και έχω μια αίσθηση ότι φταίω κιόλας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή