Κακοκαιρία: Φοιτητές στο ΕΜΠ έδωσαν εξετάσεις στο σκοτάδι

Κακοκαιρία: Φοιτητές στο ΕΜΠ έδωσαν εξετάσεις στο σκοτάδι

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αναμμένους τους φακούς των κινητών τηλεφώνων τους έδωσαν εξετάσεις οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς σημειώθηκε διακοπή ρεύματος λόγω της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει από το πρωί την Αττική.

Τη φωτογραφία που δείχνει τους φοιτητές να κρατούν τον φακό του κινητού τους την ώρα των εξετάσεων δημοσίευσε στα social media η Πανσπουδαστικής Κ.Σ.

Μιλώντας στην «Κ», ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Ιάσονας Πάνος, επιβεβαιώνει τη διακοπή ρεύματος την ώρα της εξέτασης των φοιτητών.

«Το ρεύμα διακόπηκε κατά τη διάρκεια της εξέτασης των δευτεροετών φοιτητών, ωστόσο δεν αποφασίστηκε η αναβολή της εξέτασης. Εχουμε μιλήσει με τον κοσμήτορα προκειμένου η εξέταση του μαθήματος να επαναληφθεί. Η συνάντηση μαζί του είναι προγραμματισμένη για αύριο. Διακοπή ρεύματος στο συγκεκριμένο αμφιθέατρο έγινε και την περασμένη εβδομάδα» ανέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η εξέταση σε παρακείμενο κτίριο, όπου στεγάζεται το Τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, που είχε προγραμματιστεί για τις 12 σήμερα, τελικά ακυρώθηκε με απόφαση του κοσμήτορα.Η απόφαση γνωστοποιήθηκε και στη σελίδα ανακοινώσεων του τμήματος και ορίστηκε νέα ημερομηνία εξέτασης του μαθήματος.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε με δήλωσή του ο πρύτανης του ΕΜΠ, κ. Ανδρέας Μπουντουβής. Σε αυτή αναφέρει: 

«Σχετικά με το ΕΜΠ-κρυφό σχολειό

Αυτό που δεν ανέφερε το χτεσινό ρεπορτάζ είναι ότι οι εξεταζόμενοι (που έγραφαν υπό το φως των φακών των κινητών τηλεφώνων τους) ήταν βρεγμένοι
από την κορυφή μέχρι τα νύχια λόγω καταιονιζόμενου νερού από την οροφή του αμφιθεάτρου και αναβλύζοντος από το δάπεδο καθόλη τη διάρκεια της
εξέτασης.

Επίσης ότι μερικοί εγκατέλειψαν την εξέταση επειδή «έμειναν» από μπαταρία κινητού καθώς και ότι επιτηρητές και διδάσκοντες έσπευσαν στον παρακείμενο ναΐσκο και έφεραν κεριά που όμως δεν μπόρεσαν να ανάψουν ελλείψει σπίρτων και αναπτήρων.

Ο «δράκος» του αφηγήματος είναι ότι η διακοπή ρεύματος, λόγω ρελέ, διήρκεσε 7 λεπτά σε ένα 3-ωρο διαγώνισμα Μαθηματικών στη Σχολή Μηχανολόγων
Μηχανικών, σύμφωνα με ενημέρωση από τους εξεταστές καθηγητές. 7 λεπτά είναι, βεβαίως, αρκετά για μερικές φωτογραφίες αλλά λίγα για όσους φαίνεται ότι θα προτιμούσαν μπλακ-άουτ διαρκείας.

Ανδρέας Μπουντουβής

Πρύτανης ΕΜΠ».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή