Έμεινε άστεγος για λίγη ώρα – Η συγκινητική ιστορία ενός άνδρα στη Σταδίου

Έμεινε άστεγος για λίγη ώρα – Η συγκινητική ιστορία ενός άνδρα στη Σταδίου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπροστά σε μια εξαιρετικά συγκινητική στιγμή βρέθηκαν οι άνθρωποι του «Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων» κατά τη διάρκεια του «Street Work», που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, σε δύσκολες συνθήκες λόγω της κακοκαιρίας.

Στην οδό Σταδίου, πίσω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, εντόπισαν έναν άνδρα περί τα 60, ο οποίος μόλις είχε περιέλθει σε κατάσταση αστεγίας – ήταν η πρώτη του ημέρα στον δρόμο. Είχε μαζί του, μάλιστα, μία βαλίτσα, καθώς είχε φύγει από ένα ξενοδοχείο και σήμερα θα ήταν η πρώτη νύχτα του στον δρόμο.

Η ομάδα του «Street Work» τον προσέγγισε, τον ενημέρωσε για το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Βάθη, το οποίο δεν γνώριζε.

Η συζήτηση, αλλά και η όλη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ήταν εξαιρετικά συγκινητική, καθώς ο κύριος έβαλε τα κλάματα και ευχαριστούσε τους ανθρώπους του ΚΥΑΔΑ.

«Αμέσως μάζεψε τη βαλίτσα του και έφυγε για το Πολυδύναμο» ανέφερε άνθρωπος που συμμετείχε στο Street Work, για να προσθέσει: «Ηταν πολύ συγκινητική στιγμή».

Έμεινε άστεγος για λίγη ώρα – Η συγκινητική ιστορία ενός άνδρα στη Σταδίου-1

Ανοιχτές οι κοινωνικές δομές και οι υπηρεσίες

Από το πρωί, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ενεργοποίησε σε 24ωρη βάση κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, «ώστε κανένας πολίτης να μη μείνει μόνος και απροστάτευτος στη βροχή», όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι οι ομάδες «Street Work» για όλο το 24ωρο και με έξι βάρδιες σαρώνουν τους δρόμους της πόλης και προτρέποντας τους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο να καταφύγουν στα Υπνωτήρια του δήμου για να βρουν φαγητό, να κοιμηθούν και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους.

Παράλληλα δόθηκαν σε άστεγους γεύματα, αδιάβροχα, μπουφάν, ζεστό τσάι, σταφίδες και κουβέρτες και υπήρξε βοήθεια, σε όσους πολίτες δυσκολεύονται, να μεταφερθούν με οχήματα στους προστατευόμενους χώρους, που βρίσκονται στα εξής σημεία:

  • Υπνωτήριο στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων (210- 5246515)
  • Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ (για άστεγους χρήστες ουσιών) στην οδό Σουρμελή 4-6 (210 8238676)
Έμεινε άστεγος για λίγη ώρα – Η συγκινητική ιστορία ενός άνδρα στη Σταδίου-2
Έμεινε άστεγος για λίγη ώρα – Η συγκινητική ιστορία ενός άνδρα στη Σταδίου-3

  • Το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ (210-5246515) λειτουργεί επί 24ωρου, προκειμένου να δέχεται αναφορές πολιτών για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι, οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια.
  • Αναφορές μπορούν να γίνονται και στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων, το 1595.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή