Καταρρίπτεται η καταγγελία για Θεοδωρικάκο

Καταρρίπτεται η καταγγελία για Θεοδωρικάκο

Οι αστυνομικοί που είχαν διενεργήσει τον έλεγχο στην παρέα του γιου του υπουργού κατέθεσαν πως δεν είχε βρεθεί ναρκωτική ουσία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν προέκυψε πειθαρχική ευθύνη εις βάρος οιουδήποτε αστυνομικού». Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η έρευνα-εξπρές που διεξήγαγε η αστυνομία για το καταγγελλόμενο περιστατικό με εμπλοκή του γιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. Οπως έγινε χθες γνωστό, για το περιστατικό διεξήχθη προκαταρκτική διοικητική εξέταση, η οποία ανετέθη στον υπαρχηγό της αστυνομίας Λάζαρο Μαυρόπουλο. Στο πλαίσιο αυτής κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον του υπαρχηγού οι πέντε αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είχαν συμμετοχή στον έλεγχο των τεσσάρων νεαρών, τον Νοέμβριο του 2021 στο Μαρούσι. Επιβεβαίωσαν ότι έλεγξαν τους νεαρούς δίχως πάντως στην κατοχή τους να βρεθούν ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πηγές από το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, οι δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ. επιβεβαίωσαν ότι σταμάτησαν για έλεγχο τους νεαρούς καθώς και ότι στην κατοχή τους βρήκαν καπνό, συσκευασίες με χαρτάκια, όχι όμως και ακατέργαστη κάνναβη όπως προ εβδομάδος περίπου κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ο αποστρατευθείς διοικητής της Διεύθυνσης Αμεσης Δράσης και φυσικός προϊστάμενος των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ., Σπ. Δ.

Φέρονται να κατέθεσαν ακόμα ότι αφού ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον νεαρό ότι είναι ο γιος του Τάκη Θεοδωρικάκου ενημέρωσαν τον επόπτη βάρδιας ο οποίος μετέβη στο σημείο, δίχως πάντως να δοθεί συνέχεια στο περιστατικό. Με βάση το περιεχόμενο των καταθέσεων ο υπαρχηγός συνέταξε πόρισμα το οποίο καταλήγει με την επισήμανση «προτείνω να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο από πειθαρχικής πλευράς καθόσον δεν προέκυψε πειθαρχική ευθύνη σε βάρος οιουδήποτε αστυνομικού ή Εδικού Φρουρού, καθόσον οι πληροφορίες περί παραλείψεως σχετικού ελέγχου δεν επιβεβαιώθηκαν και τυγχάνουν ανυπόστατες και αβάσιμες». Παρόμοιο πιθανολογείται ότι είναι το περιεχόμενο όσων οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. κατέθεσαν και ενώπιον της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μήνυση

Το πόρισμα του ελέγχου συμπεριελήφθη στη μηνυτήρια αναφορά που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε χθες το πρωί συνοδεία του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο φάκελος μάλιστα της υπόθεσης φέρεται να διαβιβάστηκε στη Βουλή. Η μήνυση του κ. Θεοδωρικάκου στρέφεται κατά του πρώην επικεφαλής της Αμεσης Δράσης. Τον κατηγορεί για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση και αξιώνει αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ. «Υπέβαλα μήνυση προ ολίγου εναντίον του αποστρατευθέντος στις τελευταίες κρίσεις αξιωματικού ο οποίος εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται». Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο άρτι αποστρατευθείς αξιωματικός της Αμεσης Δράσης είχε μεταβεί συνοδεία δικηγόρου στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και είχε καταγγείλει ότι κατόπιν άνωθεν εντολής είχαν αποκρύψει ότι στην κατοχή των τεσσάρων νεαρών είχαν βρεθεί ναρκωτικά. Είχε μάλιστα καταθέσει και επτά φωτογραφίες από το συμβάν που κατά τον ίδιο «αποδείκνυαν την καταγγελία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή