ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς αποκαλύφθηκε η σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου – Διώξεις στον πατέρα και στη γιαγιά του

Η ποινική δίωξη αφορά βιασμούς κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών και πορνογραφία

Πώς αποκαλύφθηκε η σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου – Διώξεις στον πατέρα και στη γιαγιά του

Aποτροπιασμό έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, αυτή τη φορά στη βόρεια Ελλάδα, με φερόμενο ως δράστη τον πατέρα του 4χρονου θύματος και συνεργό τη γιαγιά του.

Οπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της μητέρας Γιάννης Μαρακάκης, o εφιάλτης του παιδιού ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, όταν ο πατέρας του, γιος ιερέα, πέρασε με τον 4χρονο μερικές ημέρες, καθώς είναι σε διάσταση με τη μητέρα.

Σύμφωνα με τον Γ. Μαρακάκη, όταν το παιδί επέστρεψε στη μητέρα του είχε αλλόκοτη συμπεριφορά και πειραματιζόταν με τη σεξουαλικότητά του. Μάλιστα, η μητέρα, βλέποντας την περίεργη συμπεριφορά του παιδιού, το βιντεοσκοπούσε, και το προϊόν έχει προσκομιστεί στην ανάκριση, στους παιδοψυχολόγους και στον ιατροδικαστή για να έχουν εικόνα των προβληματισμών της.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας, το παιδί άρχισε να λέει ότι πονάει και ότι έκανε παιχνίδια με τον μπαμπά και την γιαγιά, ενώ εντοπίστηκαν και σημάδια στο σώμα του παιδιού.

Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη στον πατέρα και στη γιαγιά του ανηλίκου. Το παιδί εξετάστηκε από δύο ανακριτικούς υπαλλήλους, παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού, και σιγά – σιγά άρχισε να αποκαλύπτει τη φρίκη που φέρεται να είχε βιώσει στα χέρια του πατέρα του. Εγιναν 4 δίωρες συνεδρίες, στη διάρκεια των οποίων το παιδί φαίνεται να «ξεκλείδωσε» και να είπε τα πάντα, πώς βίωνε τους βιασμούς από τον πατέρα και πώς συμμετείχε η γιαγιά του.

Ακόμα, όπως αποκάλυψε ο κ. Μαρακάκης, οι ανακριτικοί υπάλληλοι παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά του παιδιού άλλαζε μπροστά στην κάμερα, την έκλεισαν και τότε κατάλαβαν ότι το παιδί ήταν πιο άνετο. Τότε ο 4χρονος τους αποκάλυψε ότι δεν θέλει την κάμερα επειδή «τα παιχνίδια που έκανα με τη γιαγιά και τον μπαμπά μετά τα βλέπαμε στην τηλεόραση».

Η ποινική δίωξη αφορά βιασμούς κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών και πορνογραφία.

Πηγή: ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr