ΠΝΟ: 48ωρη απεργία από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

ΠΝΟ: 48ωρη απεργία από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Νέες κινητοποιήσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ανακοίνωσαν τα πληρώματα των ρυμουλκών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο συνεχόμενες επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 6 το πρωί της Παρασκευής προανήγγειλε η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, με αφορμή το θέμα των νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό σωματείο των πληρωμάτων, παρά το γεγονός ότι έχει υπογραφεί προσύμφωνο για τις αλλαγές στην συλλογική σύμβαση εργασίας, παρουσία των αρχών του υπουργείου Ναυτιλίας, οι εργοδοτικές ενώσεις έφεραν μια συλλογική σύμβαση προς υπογραφή απ’ όπου αυθαίρετα αφαιρέθηκαν άρθρα και παράγραφοι κατά την κρίση τους, χωρίς ποτέ να έχουμε αποδεχθεί ή ακόμα και να έχουμε συζητήσει τέτοιες αλλαγές.

Προσθέτει ότι οι αλλαγές στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία είχε συμφωνηθεί βάση του προσυμφώνου, ελέγχθηκε από δύο συνηγόρους του σωματείου των πληρωμάτων και από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ έγιναν αποδεκτές και από τη γενική συνέλευση των μελών του σωματείου.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών αναμένεται να συμμετάσχει και στην 48ωρη πανελλαδική απεργία, σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 από τις 6 το πρωί έως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή