Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλείνει ξανά το βράδυ η Αθηνών-Λαμίας

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλείνει ξανά το βράδυ η Αθηνών-Λαμίας

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί το απόγευμα της Κυριακής στην Αττική λόγω της χιονόπτωσης

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

[Τελευταία ενημέρωση: 20:05] Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και τον κόμβο των Οινοφύτων.

Επιπλέον, διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων (Ι.Χ. και λεωφορείων) στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, από τη 121,250 χ/θ έως 261,280 χ/θ ,στο ρεύμα προς Αθήνα και από τη 56,728 χ/θ έως 121,250 χ/θ ,στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας αποκλειστικά για τα οχήματα που διαθέτουν χιονοαλυσίδες θα επιτρέπεται μέχρι τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής.

Επισημαίνεται ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο εθνικό δίκτυο.

Τέλος, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και σε κάποια σημεία της Αττικής Οδού που είχαν κλείσει για λίγο το απόγευμα για εργασίες οδοκαθαρισμού.

Πού αλλού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική

  • Στη Λ. Σχιστού, από το ύψος της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη έως τη συμβολή με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Σχιστού διεξάγεται μόνο με αλυσίδες.
  • Στη Σαλαμίνα στην οδό Πυλοστόμου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σελίνια έως και την περιοχή Κακή Βίγλα.
  • Στη Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας «Αρχοντικό», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάρνηθα.
  • Στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής, προς Υμηττό. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από το ύψος της Λ. Κατεχάκη προς Υμηττό. 
  • Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Αγιο Πέτρο.
  • Στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
  • Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
  • Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Διακοπές κυκλοφορίας στην Εύβοια

  • Από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από τη 2η χ.θ. της περιφερειακής οδού από Χαλκίδα προς ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/ αυτοκινητόδρομο Α-11 (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας)
  • Από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/ αυτοκινητόδρομος Α-11
  • Από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από την 1η χ.θ. της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών (διασταύρωση Δροσιάς )
  • Από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών
  • Στη Νέα Εθνική Οδός Σχηματαρίου Χαλκίδας από 0,000χ/θ έως 11,000χ/θ.

Μικροπροβλήματα με λεωφορεία στη Λαμία

«Πράσινο φως» έδωσε γύρω στις 6 απόγευμα η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας στα λεωφορεία που είχαν ακινητοποιηθεί σε μοτέλ κατά μήκος της εθνικής οδού να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Αθήνα.

Παράλληλα, έπαυσαν να ισχύουν και τα μέτρα ακινητοποίησης των λεωφορείων που είχαν ληφθεί από τις 3 το μεσημέρι. Έτσι, ΙΧ και λεωφορεία (τουριστικά, σχοικά και ΚΤΕΛ) ταξιδεύουν απρόσκοπτα προς την Αθήνα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή