Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πού θα χιονίσει και την Τετάρτη – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πού θα χιονίσει και την Τετάρτη – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Επικαιροποιήθηκε το Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικαιροποιήθηκε, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τρίτη

Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπεται πως θα συνεχιστούν στις Σποράδες, στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα, για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και τη βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.

Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Για αύριο Τετάρτη

Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα, στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και τη βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον, ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν αρνητικές θερμοκρασίες).

Μήνυμα του 112 σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Μαγνησία 

Νέα ειδοποίηση στα κινητά τους, μέσω του συστήματος 112, έλαβαν λίγο πριν από τις 9.30 της Τρίτης οι κάτοικοι σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Μαγνησία και Εύβοια εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». 

«Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το μήνυμα από το 112 σχετικά με την κακοκαιρία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή