Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Οι απαντήσεις του Δασκαλάκη στις ερωτήσεις της υπεράσπισης

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Οι απαντήσεις του Δασκαλάκη στις ερωτήσεις της υπεράσπισης

Ο μάρτυρας στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου εξετάστηκε με βομβαρδισμό ερωτήσεων από τον συνήγορο της 34χρονης κατηγορούμενης, στις οποίες δήλωσε πως πλέον πιστεύει απόλυτα ότι η εν διαστάσει σύζυγός του είναι εκείνη που ευθύνεται τόσο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, όσο και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.

5' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε, μέσα σε φορτισμένο κλίμα, η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο Μάνος Δασκαλάκης, ξεσπώντας σε κλάματα, έκλεισε την κατάθεσή του, με την οποία επί τρεις ημέρες δήλωνε πως στηρίζει την κατηγορία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης του, όπως τη διατυπώνουν οι δικαστικές αρχές.

Ο μάρτυρας, στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, εξετάστηκε με βομβαρδισμό ερωτήσεων από τον συνήγορο της 34χρονης κατηγορούμενης, στις οποίες δήλωσε πως πλέον πιστεύει απόλυτα ότι η εν διαστάσει σύζυγός του είναι εκείνη που ευθύνεται τόσο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, όσο και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.

Η εξέταση του 31 ετών πατέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα έγινε κάτω από το βλέμμα της μαυροφορεμένης κατηγορούμενης, η οποία σήμερα έδειξε να εκνευρίζεται όταν ο μέχρι πρότινος σύζυγός της δεν θυμόταν να απαντήσει για γεγονότα που τον ρωτούσε ο Αλ. Κούγιας. Μάλιστα, σε μια τέτοια στιγμή, η 34χρονη ακούστηκε να μονολογεί εκνευρισμένη «δώστε του χάπια για να θυμηθεί».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Αλ. Κούγιας είπε στον μάρτυρα «σας έχουν δασκαλέψει, κ. Δασκαλάκη» και τον ίδιο τον 31χρονο να αρνείται εκνευρισμένος ότι έχει «δασκαλευτεί». Ο συνήγορος υπέβαλε ερωτήσεις για το διάστημα που η Τζωρτζίνα ήταν στη ΜΕΘ του Ωνασείου, οπότε και εμφάνισε όμοιο ιατρικό συμβάν με εκείνο που είχε εμφανίσει στο Καραμανδάνειο, στη διάρκεια του οποίου, λόγω χαμηλής οξυγόνωσης του εγκεφάλου, το παιδί κατέστη παραπληγικό. Στόχος του Αλ. Κούγια ήταν να αναδείξει ότι στο περιστατικό του Ωνασείου, που ήταν μεταγενέστερο, δεν ήταν παρούσα η μητέρα.

Αλέξης Κούγιας: Γιατί αλλάξατε την κατάθεσή σας;

Μάρτυρας: Δεν άλλαξα καμία κατάθεση…

Πρόεδρος: Η κατάθεση θα αξιολογηθεί…

Αλέξης Κούγιας: Αρα το επεισόδιο στη ΜΕΘ του Ωνασείου ήταν χωρίς την παρουσία κάποιου. Για ποιον λόγο, ενώ δεν ήταν εκεί η κατηγορούμενη, εσείς λέτε ότι το αντίστοιχο επεισόδιο στο Καραμανδάνειο το προκάλεσε εκείνη; Γιατί το υιοθετήσατε αυτό;

Μάρτυρας: Το παιδί στο Ωνάσειο ήταν τετραπληγικό και το έπαθε λόγω κρίσης. Πριν, το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν είχε κανένα θέμα. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα υπάρχουν επεισόδια στο παιδί…

Αλέξης Κούγιας: Αρα και στις 29 Ιανουαρίου, που έχασε τη ζωή του, έπαθε κρίση;

Σε αναφορά του κ. Δασκαλάκη ότι η 34χρονη «έκανε τα πάντα για το παιδί της», ο συνήγορος του είπε:

Αλέξης Κούγιας: Πώς εξηγείτε, με τέτοια λατρεία στα παιδιά της, να τα εκτελεί ένα-ένα για να σας κρατήσει;

Μάρτυρας: Ημασταν μαζί, αυτό της έδειχνα.

Αλέξης Κούγιας: Επομένως είχε στο μυαλό της ότι ήσασταν μαζί. Είχε πειστεί γι’ αυτό… Αρα και πάλι δεν είχε λόγο να σκοτώσει.

Μάρτυρας …

Αλέξης Κούγιας: Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη; (στην απόπειρα που χρεώνεται η Πισπιρίγκου στο Καραμανδάνειο).

Μάρτυρας: Εχω υιοθετήσει πλήρως το βούλευμα, δεν είμαι γιατρός. Μέσω τραχειοστομίας. Το παιδί είχε επανέλθει μετά από 55 λεπτά, ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.

Αλέξης Κούγιας: Πώς και δεν βρέθηκε η κεταμίνη; Εγιναν τοξικολογικές.

Μάρτυρας: Το παιδί επανήλθε, λογικά μεταβολίστηκε.

Αλέξης Κούγιας: Στο πτυχίο Ιατρικής κοπήκατε…

Ο Αλ. Κούγιας είπε πως η εντολέας του δεν είχε ειδικές γνώσεις για να διαπράξει το «τέλειο έγκλημα» που της χρεώνουν και πως για να δομηθεί το κατηγορητήριο «έγινε απλούστευση της κατηγορίας».

Ο Μάνος Δασκαλάκης σχολίασε πως η 34χρονη «Εχει σπουδάσει νοσηλευτική, έχει κάνει πρακτική σε νοσοκομείο», με τον Αλ. Κούγια να απαντά σκωπτικά: «Στις σχολές Νοσηλευτικής έχουν μάθημα “Πώς να προκαλέσετε ασφυκτικό θάνατο και να μην σαν ανακαλύψουν;”».

Στον διάλογο παρενέβη η πρόεδρος, η οποία σχολίασε: «Αν διδάσκονται αυτά στις σχολές, πρέπει να τις κλείσουμε».

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως, όταν πέθανε η Τζωρτζίνα, η 34χρονη ήταν «αμίλητη, με γουρλωμένα μάτια, και δεν μπορούσε να μιλήσει. Πήγε πάνω στο παιδί και έκλαιγε».

Αλέξης Κούγιας: Υποκρινόταν η κατηγορούμενη;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το γνωρίζω.

Αλέξης Κούγιας: Μάλιστα… Εντάξει…

Μάρτυρας: Δεν είμαι μέσα στην ψυχολογία της… Είδα ότι πολλά, που πίστευα επί 10 χρόνια, τελικά δεν ίσχυαν.

Αλέξης Κούγιας: Τι εικόνα είχατε εκείνη την ώρα;

Μάρτυρας: Οτι ήταν σοκαρισμένη και δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε μηνύματα κατά την περίοδο που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο, από τα οποία, όπως τόνισε, προκύπτει «ποιος τραβάει την κατάσταση στα άκρα».

Ο μάρτυρας κατέθεσε για μηνύματα λίγο πριν, αλλά και μετά την ανακοπή που έπαθε το παιδί στο Καραμανδάνειο, όπως για μήνυμα, την παραμονή της ανακοπής, που φαίνεται πως όταν εκείνος είπε στην Πισπιρίγκου πως θα δει παιδοψυχολόγος την Τζωρτζίνα και «θα φανεί αν του έχετε βάλει λόγια», εκείνη «ωρυόταν, “τι δουλειά έχεις εσύ, πού τα ξέρεις αυτά; Θα δεις τι έχει να γίνει αύριο”».

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε και σε άλλα μηνύματα μετά την ανακοπή, όπου η κατηγορουμένη του είχε ζητήσει να την «ξεμπλοκάρει από το FB» για να κάνει ανάρτηση για τη Μαλένα, όπως ανέφερε ο μάρτυρας, ο οποίος θυμωμένα συμπλήρωσε: «Αυτό την ένοιαζε τότε».

Ο Μ. Δασκαλάκης αναφέρθηκε σε μηνύματα που αποδεικνύουν, όπως είπε, ότι η εν διαστάσει σύζυγός του είχε απευθυνθεί σε χαρτορίχτρες για να «τον κρατήσει μαζί της». Ο μάρτυρας, αναφερόμενος και πάλι σε «εμμονή» της 34χρονης, είπε πως, επειδή τελικά αυτός έφυγε από το σπίτι, η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίζεται σε μηνύματα να ζητάει από χαρτορίχτρα τα λεφτά της πίσω.

«Υπάρχουν μηνύματα με χαρτορίχτρες και ζητάει πίσω τα λεφτά της. Υπάρχει μήνυμα με την επιστήθια φίλη της, στις 5/2/22, και ενώ έχει πεθάνει το παιδί, να της λέει για τη χαρτορίχτρα και για τον τρόπο που, ενώ εγώ είμαι στο σπίτι και τη στηρίζω, θα με ρίξει στο κρεβάτι, να μου πάρει το σπέρμα και να μου κάνει μάγια! Ντρέπομαι που το λέω. Τόσα χρόνια δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει σε χαρτορίχτρες. Αυτή είναι η εμμονή της», ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο μάρτυρας είπε πως θα προσκομίσει τα μηνύματα αυτά, αλλά και μία απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη ενός άνδρα ονόματι «Αποστόλης», ο οποίος εμφανιζόταν ως «μπράβος» και υποστήριζε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τον ρωτούσε αν υπάρχει τρόπος να ομολογήσει κάποιος σε πέντε λεπτά και του ζητούσε να χτυπήσει τον Μάνο Δασκαλάκη για να μην μπορεί να δουλέψει στην Αθήνα και να επιστρέψει στην Πάτρα.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε άλλα μηνύματα, τα οποία θα προσκομίσει στο δικαστήριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή