Θεσσαλονίκη: Επ’ αόριστον διακοπή στο σχολικό πρωτάθλημα μετά από περιστατικά βίας

Θεσσαλονίκη: Επ’ αόριστον διακοπή στο σχολικό πρωτάθλημα μετά από περιστατικά βίας

Επεισόδια από την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα, ένας 15χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με χτύπημα στο κεφάλι.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επ’ αόριστον διακοπή του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αποφάσισε ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, μετά από περιστατικά βίας που σημειώθηκαν τόσο την περασμένη εβδομάδα όσο και σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδει το τοπικό GRTimes.gr.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν σχολεία από ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη, που είχε παραχωρήσει το γήπεδο σε συνεννόηση με την διοργανώτρια αρχή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε πως ο αγωνιστικός χώρος θα κλείσει τις πύλες του.

Το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα και θα ολοκληρωνόταν στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το GRTimes, αμαυρώθηκε από περιστατικά βίας και επεισόδια που σημειώθηκαν «κυρίως εκτός αγωνιστικού χώρου».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, την περασμένη Πέμπτη, θεατές που παρακολουθούσαν τους αγώνες από τις κερκίδες ανάψαν πυρσούς και έριξαν φωτοβολίδες, ενώ την επομένη ημέρα ένας ανήλικος εξωσχολικός φέρεται να χτύπησε καθηγητή σχολείου, όταν ο τελευταίος επιχείρησε να του κάνει συστάσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά. 

Σήμερα το πρωί, μετά από ένα επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων, ένας 15χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με χτύπημα στο κεφάλι.

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Ι. Καϊτεζίδης 

«Μετά και το σημερινό περιστατικό βίας το οποίο μάθαμε από τα ΜΜΕ, είμαστε αναγκασμένοι να σταματήσουμε την παραχώρηση του γηπέδου» τόνισε στο GRTimes ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επισημαίνοντας πως «την ευθύνη για το σχολικό πρωτάθλημα το έχει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε τέτοια ακραία περιστατικά, γι’ αυτό διακόπτουμε από αύριο κιόλας την παραχώρηση του γηπέδου, μέχρι η ίδια η Δευτεροβάθμια και η ΕΛ.ΑΣ να μας εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος», πρόσθεσε.

«Όσοι συμμετείχαν στο επεισόδιο ήταν προετοιμασμένοι»

Για περιστατικό που «μόνο τυχαίο δεν είναι», έκανε λόγο η αντιδήμαρχος Αθλητισμού Πυλαίας – Χορτιάτη, Σοφία Σαουρίδου. «Ενημερώθηκα πως ο τραυματισμός του 15χρονου σήμερα δεν ήταν απλά πάνω στον εκνευρισμό, αλλά ήταν κάτι προετοιμασμένο καθώς υπήρχαν γκλομπ και κράνη», τόνισε.

Πηγή: GRTimes

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή