Ογκολογική Μονάδα Παίδων: Ζητούν παράταση στη διαβούλευση

Ογκολογική Μονάδα Παίδων: Ζητούν παράταση στη διαβούλευση

Ανησυχία της «Φλόγας» για τη μετατροπή της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα σε αυτοτελή μονάδα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές επιφυλάξεις για τη μετατροπή της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα σε αυτοτελές Ογκολογικό Κέντρο ΝΠΙΔ, όπως προβλέπεται σε σχέδιο νόμου που είναι σε δημόσια διαβούλευση, εκφράζουν οι γονείς παιδιών με καρκίνο, που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Το Δ.Σ. της Φλόγας – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, σε ανακοίνωσή του δηλώνει αιφνιδιασμένο από αυτή την εξέλιξη, εκφράζει ανησυχία για το πώς θα λειτουργεί αυτό το νέο «κέντρο» και ζητεί την παράταση κατά 2 εβδομάδες της περιόδου διαβούλευσης, η οποία λήγει μεθαύριο στις 8 π.μ., δηλαδή λιγότερο από επτά ημέρες αφότου αναρτήθηκε το σχέδιο νόμου στο opengov.gr. «Προφανώς ο χρόνος αυτός δεν είναι επαρκής ούτε για να μελετήσει κανείς το νομοσχέδιο ούτε για να ζητήσει και να λάβει εμπεριστατωμένη νομική γνώμη για θέματα που εγείρονται», αναφέρει η «Φλόγα» και συνεχίζει, «με μία πρώτη ανάγνωση δεν προκύπτει το όφελος της πρότασης, καθώς όλα όσα περιγράφονται στο νομοσχέδιο ως οφέλη για τους ασθενείς είναι πράγματα που συμβαίνουν ήδη με την υφιστάμενη δομή και τρόπο λειτουργίας. Αντιθέτως, υπάρχει ανησυχία ως προς τον τρόπο λειτουργίας του νέου κέντρου, καθώς δεν αποτελεί και δεν μπορεί να αποτελέσει αυτοτελή νοσοκομειακή μονάδα.

Πρόκειται για εξωτερικά ιατρεία και θαλάμους νοσηλείας που εξαρτώνται άμεσα και καθημερινά από τα υπόλοιπα τμήματα και ειδικότητες των παιδιατρικών νοσοκομείων». Τέλος, η «Φλόγα» επισημαίνει ότι στον σχεδιασμό δεν ρωτήθηκαν ούτε ενημερώθηκαν οι διευθυντές των ογκολογικών παιδιατρικών τμημάτων ούτε η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας.

Στη διαβούλευση έως και χθες αργά το απόγευμα, τα σχόλια ήταν λίγα και αφορούσαν κυρίως στο ότι θα πρέπει το καταστατικό του ογκολογικού κέντρου να καθιστά υποχρεωτική την πρόσβαση των ανασφάλιστων παιδιών-ασθενών στις υπηρεσίες του κέντρου, ενώ εκφράζονται και ερωτήματα σχετικά με τις σχέσεις εργασίας του προσωπικού –μόνιμου και επικουρικού– των ογκολογικών τμημάτων του «Αγία Σοφία» και κυρίως του «Π.&Α. Κυριακού», τα οποία θα μεταφερθούν στο Ογκολογικό Κέντρο. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι εργαζόμενοι του «Αγία Σοφία» θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και θα συμμετέχουν και στην πανυγειονομική κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, ενώ αύριο στη 1 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου μαζί με συλλόγους γονέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή