Δέσμευση περιουσίας για γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό – Οφειλές 22 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο

Δέσμευση περιουσίας για γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό – Οφειλές 22 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο

Στον οικονομικό εισαγγελέα ο φάκελος για απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εγκληματική οργάνωση

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γενική δέσμευση σε κινητή και ακίνητη περιουσία εις βάρος γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος, σε πολυσέλιδο πόρισμά του, περιλαμβάνει ευρήματα για εκτεταμένη ποινική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της Αρχής, όπως αναφέρεται στο πόρισμα Βουρλιώτη, προέκυψαν στοιχεία για συστηματικό ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ, πέραν του γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού, φέρεται να εμπλέκονται και άλλα επτά άτομα. Επίσης έχουν εντοπιστεί συνολικά 13 εταιρείες, που έχουν ελεγχθεί.

Τα ευρήματα ποινικού ενδιαφέροντος, από την έρευνα της Αρχής, ήταν εκείνα που οδήγησαν τον κ. Βουρλιώτη σε γενική δέσμευση κινητών και ακινήτων για τον γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό, καθώς και για άλλους επτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα της Αρχής, ο τηλεοπτικός παραγωγός εμφανίζεται να οφείλει στο Δημόσιο, από φόρους και άλλα, περί τα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Πέραν, όμως, των δεσμεύσεων περιουσιακών στοιχείων, που ήδη έχει γίνει με κοινοποίηση σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, ο Χ. Βουρλιώτης διαβίβασε το πόρισμά του, 80 σελίδων, στον οικονομικό εισαγγελέα, από τον οποίο ζητεί την άσκηση ποινικών διώξεων κατά του τηλεοπτικού παραγωγού και των υπολοίπων επτά για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ αναζητούνται ήδη και άλλα πρόσωπα με συμμετοχή στις παράνομες δράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγες μόλις ημέρες πριν από το πόρισμα Βουρλιώτη είχε εγκριθεί ενίσχυση 10 εκατ. ευρώ από το δημόσιο προς τον ελεγχόμενο, πλέον και ποινικά, παραγωγό, χωρίς ωστόσο τελικά να δοθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή