«Κιβωτός του Κόσμου»: Για σκοπιμότητες κάνει λόγο ο πατέρας Αντώνιος

«Κιβωτός του Κόσμου»: Για σκοπιμότητες κάνει λόγο ο πατέρας Αντώνιος

Σε απόλυτη άρνηση των κατηγοριών για τις οποίες έχει κληθεί ως ύποπτος τέλεσης συγκεκριμένων αδικημάτων προχώρησε ο πατέρας Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου, καταθέτοντας μέσω των συνηγόρων του πολυσέλιδο υπόμνημα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απόλυτη άρνηση των κατηγοριών για τις οποίες έχει κληθεί ως ύποπτος τέλεσης συγκεκριμένων αδικημάτων προχώρησε ο πατέρας Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου, καταθέτοντας μέσω των συνηγόρων του πολυσέλιδο υπόμνημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα (αριθμεί περί τις 100 σελίδες) επιχειρείται αντίκρουση των κατηγοριών, ότι δηλαδή προέβη σε σεξουαλική παρενόχληση δύο παιδιών, τροφίμων της Κιβωτού και ότι είχε την ευθύνη (ηθική αυτουργία) για καταγγελλόμενες σωματικές τιμωρίες παιδιών, τα οποία κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν στις δομές της Κιβωτού.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε χθες στις εισαγγελικές αρχές χαρακτήρισε τις καταγγελίες «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο υπόμνημα, οι κατηγορίες περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων σε δύο ανήλικους (οι καταγγελίες έχουν γίνει από έναν 19χρονο σήμερα και έναν 15χρονο) χαρακτηρίζονται ψευδέστατες, «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες», ενώ αποδίδονται σε αυτές «προφανείς σκοπιμότητες». «Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων», αναφέρεται επί λέξει στο υπόμνημα, «μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο (τονίζεται ο αριθμός 2) καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης της ΚΙΒΩΤΟΥ, που ακρίτως υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη “αντέγραφε” τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης(!!!)». Αυτές οι καταγγελίες, κατά τη θέση που εξέφρασε στο υπόμνημά του ο πατέρας Αντώνιος, αποτέλεσαν τη βάση για να συνταχθούν αόριστα, όπως τονίζει, «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητά τους.

Η υπόθεση θα προχωρήσει σε ποινικές διώξεις, αν κριθεί από τις εισαγγελικές αρχές, ενώ αναμένεται –αν έτσι αποφασιστεί– να ακολουθήσουν πολλά στάδια ελέγχου των καταγγελιών που έχουν ήδη γίνει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή