Καθαρά Δευτέρα: Ξέκινησε η έξοδος – Σε ποιους δρόμους εντοπίζονται προβλήματα

Καθαρά Δευτέρα: Ξέκινησε η έξοδος – Σε ποιους δρόμους εντοπίζονται προβλήματα

Καθυστερήσεις πάνω από 30 λεπτά στην Αττική Οδό - Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό και σε πολλούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, με τα προβλήματα στην κίνηση πολλών δρόμων της Αττικής να είναι αισθητή το απόγευμα της Παρασκευής. 

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί θα συναντήσουν έντονη κίνηση και καθυστερήσεις πάνω από 30 λεπτά στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, ενώ ιδιαίτερα πυκνή είναι και η κίνηση από τον κόμβο Μαραθώνος έως τον κόμβο Μεταμόρφωσης, στην έξοδο προς Λαμία. 

Σοβαρές καθυστερήσεις καταγράφονται και στην Περιφερειακή Υμηττού. Ειδικότερα, παρατηρούνται καθυστερήσεις από 25 έως 30 λεπτά από τον κόμβο Πλακεντίας έως τον κόμβo Μεταμόρφωσης, στην έξοδο προς Λαμία. 

Επιπλέον, καθυστερήσεις από 25 έως 25 λεπτά καταγράφονται στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από τον κόμβο Πεντέλης έως τον κόμβο Μεταμόρφωσης, στην έξοδο προς Λαμία.

Σοβαρό μποτιλιάρισμα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί που κινούνται και στα δύο ρεύματα του Κηφισού, από την Αττική Οδό έως την Ιερά Οδό, στην άνοδο, καθώς και από την Αττική Οδό έως την Παραλιακή στην κάθοδο, όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την κατάσταση της κίνησης στους δρόμους της Αττικής. 

Η κίνηση στους δρόμους της Αττικής:

Καθαρά Δευτέρα: Ξέκινησε η έξοδος – Σε ποιους δρόμους εντοπίζονται προβλήματα-1
Google Maps

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, αυξημένη κίνηση υπάρχει και στην άνοδο της Κηφισίας από την Πανόρμου μέχρι τη Φιλοθέη, καθώς και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από Αλίμου έως Καραϊσκάκη, στο ρεύμα Πειραιά. 

Πρόβλημα στην κυκλοφορία συναντάται και στο κέντρο της Αθήνας, με το κύριο πρόβλημα να καταγράφεται στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας από το Hilton. 

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 2 το μεσημέρι 19.716 αυτοκίνητα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 16.000 αυτοκίνητα προς Λαμία.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 21:00 σήμερα και αύριο (25/2), από ώρα 08:00 έως 13:00 ισχύει για το ρεύμα εξόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή