Καθαρά Δευτέρα: Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων – Ομαλά η κίνηση στα λιμάνια

Καθαρά Δευτέρα: Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων – Ομαλά η κίνηση στα λιμάνια

Λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων, η Τροχαία Θεσσαλονίκης λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων της Θεσσαλονίκης για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με την παρουσία της Τροχαίας να είναι αυξημένη όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Σύμφωνα με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη, τη Χαλκιδική, την Καβάλα και τις Σέρρες διεξάγεται μέχρι στιγμής ομαλά. Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα, είναι η κίνηση στα διόδια των Ν. Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ, όπου χθες το απόγευμα, όταν ξεκίνησε η έξοδος, σχηματίστηκαν «ουρές» στο ρεύμα εξόδου.

Το αδιαχώρητο επικρατεί στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου τα λεωφορεία αναχωρούν με μεγάλες πληρότητες που φθάνουν το 100% για τους δημοφιλείς καρναβαλικούς προορισμούς της Πάτρας, της Ξάνθης και της Κοζάνης. Για τους προορισμούς αυτούς δρομολογούνται δεκάδες έκτακτα δρομολόγια, με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ «Μακεδονία» να διαβεβαιώνει ότι εάν παραστεί ανάγκη θα προστεθούν κι άλλα δρομολόγια.

Λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων, η Τροχαία Θεσσαλονίκης λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους και εισόδους της πόλης.

Για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης σήμερα, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι τον κόμβο των Ν. Μουδανιών- 61,5 χλμ.), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Αγίας Αναστασίας, στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο, όπως επίσης στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο έως τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (97,5 χλμ.).

Ομαλά η κίνηση στα λιμάνια

Παράλληλα, αυξημένη αναμένεται και σήμερα η κίνηση από τα λιμάνια της Αττικής. Το λιμενικό σώμα είναι σε αυξημένη επιφυλακή και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Καλό είναι οι επιβάτες που αναχωρούν σήμερα, να είναι πιο νωρίς στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 6 απόπλοι πλοίων, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα αναχωρήσουν 11 συμβατικά πλοία και 11 ταχύπλοα. Από το λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθούν 5 απόπλοι και 3 από το Λαύριο.

Η κίνηση από τα τέσσερα μεγάλα λιμάνια της Αττικής χθες Παρασκευή 24/2, ήταν αυξημένη καθώς αναχώρησαν συνολικά 18.144 επιβάτες για κάποιο νησί των Κυκλάδων ή του Αιγαίου. Τα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού ήταν και φέτος οι πιο επιλέξιμοι προορισμοί.

Από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν χθες 12 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 9.235 επιβάτες. Για νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 26 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 4.847 επιβάτες, από τη Ραφήνα έγιναν 6 αναχωρήσεις πλοίων με 3.060 και από το Λαύριο 6 απόπλοι πλοίων με 1.002 επιβάτες.

Με πληρότητα 100% τα δρομολόγια από Κηφισό προς Πάτρα

Παράλληλα, με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν σήμερα τα λεωφορεία με προορισμό την Πάτρα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος και σήμερα Σάββατο τα δρομολόγια για την Αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, με συχνότητα ανά 5 λεπτό και μέχρι το βράδυ είναι σε σύνολο προγραμματισμένα 130 δρομολόγια. Χθες, Παρασκευή, αναχώρησαν από τον Κηφισό για Πάτρα 165 δρομολόγια με πληρότητα 100%. Έκτακτα δρομολόγια έχουν προστεθεί και για προορισμούς σε Αιτωλοακαρνανία, Βόλο, Λάρισα και Πελοπόννησο.

Αυξημένη τέλος είναι και η κίνηση από το σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Λιοσίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή