Κως: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Δύο νεκροί

Κως: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Δύο νεκροί

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί δύο νεκροί και έχουν διασωθεί 24 άτομα που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, ενώ αγνοείται ένας άνδρας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το σκάφος εντοπίστηκε αρχικά από κάμερα θερμικής απεικόνισης της Frontex και εν συνεχεία από περιπολικό σκάφος που μετέβη στο σημείο.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού προέβη στην ασφαλή διάσωση 24 ατόμων, ενώ ανέσυρε δύο σορούς, μίας γυναίκας και ενός άνδρα, με τη συνδρομή και δεύτερου περιπολικού σκάφους που είχε σπεύσει στο σημείο.

Κατά δήλωσή των διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν (27 άτομα.

Στην περιοχή διεξάγονται έρευνες από τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκάφος της δύναμης Frontex, ενώ από ξηράς οι έρευνες γίνονται από περιπολικά οχήματα του Λιμενικού.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι άνεμοι νότιοι εντάσεως 5 μποφόρ.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στον λιμένα «Μανδράκι» και στη συνέχεια στο Κ.Υ.Τ. Κω για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή