Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραματικές στιγμές εκτυλίχτηκαν έξω από το ΓΝ Λάρισας όπου δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν ψάχνοντας τους κοντινούς τους ανθρώπους οι οποίοι επέβαιναν στο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη. 

Πολλοί άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια έχουν συγκεντρωθεί στο ισόγειο του ΓΝ Λάρισας και περιμένουν να μάθουν νέα για την τύχη των συγγενών τους. 

Ο Νίκος Μακρής και η σύζυγός του κάθονταν σε ένα πεζοδρόμιο έξω από το νοσοκομείο, περιμένοντας να μάθουν νέα για τη νύφη τους.

«Περιμένουμε εδώ από τις 2 το πρωί για να μάθουμε νέα για τη Μαρία», δήλωσε ο κ. Μακρής στο Reuters επισημαίνοντας πως η νύφη του βρισκόταν στα μπροστινά βαγόνια του τρένου, όπου η θερμοκρασία έφτασε μέχρι και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. 

«Θα είμαστε τυχεροί αν έχουμε ένα πτώμα για να θάψουμε, ανέφερε ο ίδιος, ενώ η σύζυγός του έκλαιγε με λυγμούς δίπλα του. 

Η κόρη μου μου τηλεφώνησε και μου έλεγε «Καίγομαι»

Την ίδια ώρα συγκλονιστικές είναι οι δηλώσεις ενός πατέρας, ο οποίος μιλούσε με την κόρη του στο τηλέφωνο τη στιγμή της σύγκρουσης. 

«Η κόρη μου τηλεφώνησε και μου είπε: “Καίγομαι”. Μου έλεγε πως τα μαλλιά της είχαν πάρει φωτιά και ούρλιαζε», δήλωσε ένας πατέρας στην ΕΡΤ. 

Όσοι κατάφεραν να επιζήσουν με μόνο μερικές γρατζουνιές, περιέγραψαν με τρομακτικό τρόπο την στιγμή της σύγκρουσης. 

«Επικράτησε πανικός, η φωτιά ξέσπασε αμέσως και μας περικύκλωσε καθώς το βαγόνι γύρισε ανάποδα», δήλωσε ο 28χρονος επιβάτης, Στέργιος Μινένης.

Πηγή: Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή