Τραγωδία στα Τέμπη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο σταθμάρχης Λάρισας – Παραδέχθηκε το μοιραίο σφάλμα του

Τραγωδία στα Τέμπη: Στον εισαγγελέα σήμερα ο σταθμάρχης Λάρισας – Παραδέχθηκε το μοιραίο σφάλμα του

Ο σταθμάρχης φέρεται να είπε ότι μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό δυστύχημα, αντιλήφθηκε το λάθος του

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς κάθε κατεύθυνση και με γρήγορους ρυθμούς κινούνται οι έρευνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος παρενέβη άμεσα χθες το πρωί, διατάσσοντας εισαγγελική εποπτεία στο ανώτατο επίπεδο για το σύνολο των ερευνών.

Η εποπτεία ανατέθηκε στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό της περιοχής, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο, εμπειρότατο εισαγγελέα, που βρέθηκε επί τόπου από νωρίς χθες το πρωί, ενώ όρισε εισαγγελείς να παρίστανται στην προανακριτική απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας αλλά και στον τόπο του δυστυχήματος.

Ο σταθμάρχης της Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», όχι μόνον παραδέχθηκε ενώπιον εισαγγελέα τις εγκληματικές παραλείψεις του και πως έβαλε την αμαξοστοιχία σε λάθος τροχιά, αλλά πρόσθεσε ότι κατάλαβε το μοιραίο λάθος μόλις πληροφορήθηκε για το τραγικό δυστύχημα.

Ο συλληφθείς προσάγεται σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροήν και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, κυρίως όμως με τη βαριά κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών, από την οποία προήλθαν θάνατοι, αδίκημα το οποίο με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, είναι κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως και ισόβια.

Η προσαγωγή του στον εισαγγελέα έχει οριστεί για σήμερα το πρωί, την ώρα που οι έρευνες κλιμακώνονται με τη σύνταξη εκθέσεως αυτοψίας στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος – η αυτοψία γίνεται με εποπτεία εισαγγελέα.

Παράλληλα με γρήγορους ρυθμούς, όσο αυτό είναι εφικτό, κινούνται εκτός από την Τροχαία Λάρισας που έχει αναλάβει την έκθεση αυτοψίας και οι πραγματογνωμοσύνες της Πυροσβεστικής αλλά και ειδικών στα σιδηροδρομικά ατυχήματα, που θα κληθούν να φωτίσουν τα αίτια της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές, με πολύ μεγάλη δυσκολία, προχωρούσαν έως αργά χθες το βράδυ οι διαδικασίες ανεύρεσης των αγνοουμένων στον τόπο του δυστυχήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή