Τραγωδία στα Τέμπη: Με βαριές κατηγορίες στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης

Τραγωδία στα Τέμπη: Με βαριές κατηγορίες στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης

Ομολόγησε τα μοιραία λάθη του - Κατάλαβε τι είχε κάνει μόλις έμαθε την ανείπωτη τραγωδία

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος ευθύνεται για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που έχει προκαλέσει θλίψη και θρήνο στο πανελλήνιο.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του για τα εγκληματικά του λάθη θα αφορά σε ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, ενώ η κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών σε βάρος του είναι η σοβαρότερη (κακούργημα) που επισύρει με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη ως ισόβια.

Ο ποινικά διωκόμενος σταθμάρχης, το μοιραίο πρόσωπο της τραγωδίας, απολογούμενος χθες ενώπιον εισαγγελέα στις προανακριτικές αρχές, ομολόγησε τα τραγικά και ολέθρια λάθη του που είχαν ως αποτέλεσμα να συμβεί η ανείπωτη τραγωδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, ο σταθμάρχης κατά την απολογία του παραδέχθηκε πλήρως ότι έβαλε την αμαξοστοιχία σε λάθος τροχιά, ότι δεν κατάλαβε το λάθος του για να το διορθώσει καθώς είχε χρόνο, και αντιλήφθηκε τι είχε κάνει μόνον όταν έμαθε για το τραγικό δυστύχημα.

Οι έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλου έπειτα από εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου κινούνται προς κάθε κατεύθυνση για την διακρίβωση των αιτιών που οδήγησαν στην πρωτοφανή τραγωδία.

Λόγω της μείζονος σοβαρότητας των ερευνών, ο κ. Δασκαλόπουλος έχει από χθες δώσει εντολή και παρίστανται εισαγγελείς, τόσο στο στάδιο της αστυνομικής προανάκρισης, όσο και στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, όπου συλλέγονται τα δεδομένα για να συνταχθεί έκθεση αυτοψίας του μοιραίου συμβάντος, γεγονός που διενεργείται ήδη από κλιμάκιο έμπειρων στελεχών της Τροχαίας Λάρισας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή