Τραγωδία στα Τέμπη: «Οφείλουμε να αποδώσουμε τους νεκρούς στους οικείους τους»

Τραγωδία στα Τέμπη: «Οφείλουμε να αποδώσουμε τους νεκρούς στους οικείους τους»

Οι διασώστες που επιχειρούν στο σημείο έχουν έρθει αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες εικόνες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη για τον εντοπισμό αγνοουμένων. 

Οι διασώστες που επιχειρούν στο σημείο έχουν έρθει αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες εικόνες και πλέον καλούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους υπό τεράστια ψυχολογική πίεση που απορρέει από τα όσα αντικρίζουν κατά την έρευνα.

Γνωρίζουν πως οι ελπίδες να βρεθεί κάποιος επιβάτης ζωντανός είναι ουσιαστικά μηδενικές, ωστόσο συνεχίζουν αδιάκοπα και άοκνα το έργο τους καθώς, όπως λένε, οφείλουν να αποδώσουν τους νεκρούς στους οικείους τους. 

Τραγωδία στα Τέμπη: «Οφείλουμε να αποδώσουμε τους νεκρούς στους οικείους τους»-1

Ένας από τους διασώστες που μίλησε και χθες στην «Κ» και βρίσκεται από το πρωί στο σημείο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών, ο κ. Σωτήρης Παπαμαρκάκης, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, ανέφερε πως η έρευνα συνεχίζεται κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες.

«Είναι μεγάλη η καταστροφή. Θέλουμε να βρούμε όσο περισσότερα στοιχεία μπορούμε προκειμένου να γίνει αναγνώριση μέσω DNA. Οφείλουμε να αποδώσουμε τους νεκρούς στους οικείους τους ώστε και εκείνοι με τη σειρά τους να τους αποδώσουν τις τιμές που πρέπει και να ησυχάσουν» σημείωσε.

«Οι άνθρωποι που επιχειρούν εδώ κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να γίνει. Είναι μεγάλη η κινητοποίηση. Ήταν μεγάλη η μάζα των σιδερικών και χρειάστηκαν βαριά μηχανήματα για να δημιουργηθούν δίοδοι εισόδου και να συνεχίσει η διαδικασία» κατέληξε. 

Τραγωδία στα Τέμπη: «Οφείλουμε να αποδώσουμε τους νεκρούς στους οικείους τους»-2

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 46.

Όπως ανέφερε δε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, από το βαγόνι του εστιατορίου, το οποίο είχε καταπλακωθεί από το πρώτο βαγόνι της δεύτερης θέσης, έχουν ανασυρθεί από το πρωί επτά απανθρακωμένες σοροί.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή