Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Οι συγκεντρωμένοι σχημάτισαν με τσάντες τη φράση «Δεν ξεχνώ»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη συγκέντρωση της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, στον απόηχο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη.

«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή» ήταν το κυρίαρχο σύνθημα.

«Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με ενόχους κράτος και εταιρεία», τόνισε ο ‘Αγγελος Θωμόπουλος, στέλεχος της ΚΝΕ, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ στη συγκέντρωση. «Δυναμώνουμε τον αγώνα, θα γίνουμε η φωνή των νεκρών», πρόσθεσε.

Οι συγκεντρωμένοι σχημάτισαν με τσάντες τη φράση «Δεν ξεχνώ» ενώ με αναμμένα κεριά γράφτηκε το σύνθημα «Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας».

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα-1
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Η συγκέντρωση, στην οποία μίλησε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Κωτσαντής, ολοκληρώθηκε με τη φωνή του Παύλου Σιδηρόπουλου να τραγουδά «Έχε το νου σου στο παιδί…» και δεκάδες φαναράκια στον ουρανό στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη. 

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, είχαν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Πορείες στη Θεσσαλονίκη

Και στη Θεσσαλονίκη δεκάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, μετά από κάλεσμα της ΚΝΕ. «Τα κέρδη σας οι νεκροί μας μόνο ο λαός σώζει το λαό», έγραφε το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης. Κορίτσια κρατούσαν πλακάτ σχηματίζοντας την λέξη «Οργή».

«Είμαστε εδώ για την συντρόφισσα μας τη Βάσω, κοπέλα 25 χρονών, που δίνει τη μάχη αυτές τις ώρες μέσα στο Νοσοκομείο της Λάρισας με τα τραύματα της και αύριο θα εγχειριστεί… Είμαστε εδώ για την Αγάπη, την Αθηνά, την Βάϊα, την Ιφιγένεια, τον Παναγιώτη, τον Κυπριανό… Ο καθένας τους είναι ένας από εμάς και ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους» είπε στην ομιλία του ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Οι διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Υποστηρίζουν ότι το σιδηροδρομικό δυστύχημα ήταν «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» και ζητούν να μην μείνει κανένας υπεύθυνος ατιμώρητος.

Πορεία διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποίησαν επίσης συλλογικότητες και άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο που συγκεντρώθηκαν στις 7 στην Καμάρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή