Τραγωδία στα Τέμπη: Ολοκληρώθηκαν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων

Τραγωδία στα Τέμπη: Ολοκληρώθηκαν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων

Ταυτοποιήθηκαν 55 από τους 57 νεκρούς - Ένας παραμένει άγνωστος, μια γυναίκα αναζητά ακόμα την κόρη της

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι έλεγχοι όλων των δειγμάτων βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρωθεί από τα ειδικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής, από τον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος έξω από τα Τέμπη, χωρίς να αλλάξει κάτι στον μαύρο απολογισμό των 57 νεκρών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έφτασαν συνολικά, από την πρώτη στιγμή μέχρι και χτες, 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη.

Έχει γίνει ταυτοποίηση 55 από τους 57 νεκρούς. Όσον αφορά στους δύο εναπομείναντες νεκρούς:

  1. Ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA
  2. Μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Επτά τραυματίες παραμένουν σε ΜΕΘ: πρόκειται για 4 άτομα που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και έναν 20χρονο, τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι, ο οποίος βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη, αλλά σταθερή. Ένα περιστατικό με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ένα με εγκαύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Διάψευση για κοινό πόρισμα για τα θύματα

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ιατροδικαστής Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, διαψεύδει τα όσα δημοσιεύτηκαν για κοινό πόρισμα για τα 57 θύματα, λέγοντας πως δεν μπορεί να βγει κοινό πόρισμα, καθώς είναι μια διαδικασία που απαιτεί χαρτιά από διάφορες υπηρεσίες για να βγει το πιστοποιητικό θανάτου και η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, καθώς κάποιοι πέθαναν από ασφυξία, άλλοι από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κι άλλοι ήταν μέσα στο φλεγόμενο βαγόνι.

Ωστόσο, όπως είπε η κα Λεονταρή, σε αυτά τα πορίσματα υπάρχει ένα κοινό, το οποίο είναι πως πρόκειται για ένα ομαδικό σιδηροδρομικό ατύχημα. Ο θάνατός τους δηλαδή οφείλεται σε ένα κοινό ομαδικό σιδηροδρομικό ατύχημα. Είναι ο όρος που θα βοηθήσει στη συνέχεια στις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν οι οικογένειες των θυμάτων.

Ολοκληρώνονται οι έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος

Στον τόπο του δυστυχήματος, το δυσάρεστο έργο της Πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς απομακρύνονται όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από τη φοβερή σύγκρουση των δύο τρένων.

To τέταρτο βαγόνι του μοιραίου IC62 φορτώθηκε σε φορτηγό νταλίκα και μεταφέρθηκε στον ειδικό χώρο του ΟΣΕ, όπου όλα τα συντρίμμια θα εξεταστούν από ειδικούς. Το πέμπτο και το έκτο βαγόνι ενδεχομένως θα μετακινηθούν πάνω στις ράγες της γραμμής, καθώς δεν παρουσιάζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ολοκληρώθηκαν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων-1
Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΤ

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής από υπαλλήλους και μηχανικούς που εργάζονται πυρετωδώς από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες και αναμένεται να ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.

Από πλευράς της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας, στο επίκεντρο έχουν μπει τα «μαύρα» κουτιά, τα καταγραφικά και όλα εκείνα τα αρχεία τα οποία κρατούν οι σταθμάρχες φαίνεται πως θα μπουν στο μικροσκόπιο.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή