Θεσσαλονίκη: Ένταση στον Λευκό Πύργο μεταξύ αστυνομίας και μελών του ΚΚΕ

Θεσσαλονίκη: Ένταση στον Λευκό Πύργο μεταξύ αστυνομίας και μελών του ΚΚΕ

Μέλη του ΚΚΕ ανάρτησαν πανό στον Λευκό Πύργο για την τραγωδία στα Τέμπη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε χρήση χημικών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, όταν μέλη του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Δελή, ανάρτησαν στον Λευκό Πύργο πανό διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με χρήση χημικών, απώθησαν τους διαδηλωτές και μετά από λίγη ώρα κατέβηκε και το πανό στο οποίο αναγράφονταν «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί».

Θεσσαλονίκη: Ένταση στον Λευκό Πύργο μεταξύ αστυνομίας και μελών του ΚΚΕ-1

Σύμφωνα με τον κ. Δελή, επρόκειτο για «μία συμβολική ενέργεια καταγγελίας του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος που έγινε στα Τέμπη».

Λίγο πριν τη 1:30 το μεσημέρι, πραγματοποιείται πορεία διαμαρτυρίας.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το περιστατικό

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, που σήμερα το πρωί βρέθηκαν στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και προχώρησαν στη συμβολική ανάρτηση πανό με σύνθημα ‘Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί”. Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός δύο εξ αυτών. Χαρακτηριστικό της στάσης της αστυνομίας είναι ότι εγκλώβισαν μέσα στον Λευκό Πύργο κάποιους από τους συμμετέχοντες στη συμβολική αυτή κινητοποίηση και δεν άφηναν κανένα να αποχωρήσει από το χώρο, ούτε καν τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Όσο και να θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει ένα κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας στις πολύμορφες εκδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, δεν θα της περάσει. Ο λαός και η νεολαία, όλοι μας, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με αυτήν την πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό των κερδών και του εχθρικού για το λαό κράτους. Αυτό εκφράζεται και με τα μαζικά συλλαλητήρια όλων αυτών των ημερών σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε. Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!» τονίζει καταλήγοντας το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή