Τραγωδία στα Τέμπη: «Θα έπρεπε να είναι μαζί μου και άλλα άτομα» υποστήριξε ο σταθμάρχης

Τραγωδία στα Τέμπη: «Θα έπρεπε να είναι μαζί μου και άλλα άτομα» υποστήριξε ο σταθμάρχης

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, ο κατηγορούμενος ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί και έκανε πλήρη περιγραφή των όσων διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mαραθώνια ήταν η χθεσινή απολογία του σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις συνθήκες που, κατά τα όσα κατέθεσε, επικρατούσαν στο σταθμαρχείο, όταν έγινε το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί και προέβη σε περιγραφή των όσων, κατά τον ίδιο, διαδραματίστηκαν τη μοιραία νύχτα.

Φέρεται, μάλιστα, να υποστήριξε πως για αρκετό διάστημα βρισκόταν μόνος του στο σταθμαρχείο και είχε την ευθύνη για τη σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από πηγές με γνώση της υπόθεσης που μίλησαν στην «Κ», ο σταθμάρχης της Λάρισας υποστήριξε πως με βάση τον κανονισμό της υπηρεσίας, εκείνη τη νύχτα και μέχρι τις 23:00 θα έπρεπε να βρίσκονται μαζί του στον χώρο και άλλοι συνάδελφοί του, οι οποίοι όμως, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, αποχώρησαν από το σημείο νωρίτερα και τον άφησαν μόνο του. 

Ο δικηγόρος του σταθμάρχη, κ. Στέφανος Παντζαρτζίδης, σε δηλώσεις του μετά την προφυλάκισή του πελάτη του, χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών» προσθέτοντας ότι «ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

Επισήμανε ότι ο 59χρονος «επί 20 λεπτά ήταν επιφορτισμένος μόνος του με την σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας», ενώ έκανε λόγο για «επικοινωνιακή και δικηγορική αλητεία» αναφερόμενος σε διάφορες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ανοίγουν οι έρευνες

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις αναμένεται να κληθούν και άλλα πρόσωπα για κατάθεση στο πλαίσιο της διερεύνησης ευθυνών.

Όπως έγραφε το Σάββατο η «Κ», άλλωστε, στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών για την τραγωδία σε υπηρεσιακούς παράγοντες που είχαν την ευθύνη τοποθέτησης του σταθμάρχη ως υπεύθυνου βάρδιας στο κρίσιμο πόστο της Λάρισας, προχωρούν άμεσα οι εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εποπτεύων το σύνολο των ανακρίσεων, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ζήτησε να στραφούν οι έρευνες στην αναζήτηση όλων των δεδομένων για το πώς ο άπειρος σταθμάρχης ήταν μόνος του επί 4 ημέρες στο πόστο της Λάρισας και μάλιστα, όταν κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, η κίνηση των τρένων ήταν μεγάλη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ ο προϊστάμενος του σταθμάρχη, ο οποίος τέθηκε σε αργία, πήρε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το δυστύχημα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει λάβει κλήση να καταθέσει.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή