Τραγωδία στα Τέμπη: Ερωτήματα για την αναρρωτική

Τραγωδία στα Τέμπη: Ερωτήματα για την αναρρωτική

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκε από γιατρό του νοσοκομείου Βόλου αναρρωτική άδεια ενός μηνός στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας, την επομένη του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκε από γιατρό του νοσοκομείου Βόλου αναρρωτική άδεια ενός μηνός στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας, την επομένη του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Χθες, κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος ζήτησε κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση «προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα πρόσωπα με τη συνδρομή των οποίων χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια διάρκειας ενός μήνα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας».

Η έρευνα θα διερευνήσει κατά πόσον προηγήθηκε εξέταση του επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας ή εάν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι η αναρρωτική άδεια υπεγράφη από γιατρό έπειτα από παραίνεση προϊσταμένου του και χωρίς να υπάρχει διαγνωστική εξέταση που να τη δικαιολογεί. Οπως άλλωστε αναφέρεται στην απόφαση, η έρευνα μεταξύ άλλων θα πρέπει να επεκταθεί στις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκε η αναρρωτική άδεια, συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας, προκειμένου ο γιατρός να κρίνει ότι πρέπει να γράψει την αναρρωτική, σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης.

«Θα αποδοθούν ευθύνες»

Διετάχθη ΕΔΕ για να διερευνηθεί κατά πόσον προηγήθηκε εξέταση του επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «μου προκαλεί εντύπωση ότι αμέσως μετά το συμβάν ένας άνθρωπος που έχει μία έμμεση εμπλοκή με αυτό παρουσιάζει ένα ιατρικό πρόβλημα. Και κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να μην το διερευνήσουμε». Τόνισε δε ότι εφόσον φανεί από την έρευνα ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να χορηγηθεί η άδεια θα αποδοθούν ευθύνες και θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται». Ο υπουργός απέφυγε να αναφέρει τη διάγνωση που αναγραφόταν στην αναρρωτική άδεια, επικαλούμενος το ιατρικό απόρρητο, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ είχε επικαλεστεί πόνο στη μέση.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, τα σημεία που προκαλούν προβληματισμό είναι ότι ο διευθυντής της κλινικής στην οποία υπηρετεί ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική, φέρεται να καταγράφει τον ασθενή στο βιβλίο των εξωτερικών ιατρείων, σε μία βάρδια που ο ίδιος δεν έχει υπηρεσία. Επίσης φέρεται να γνωμοδοτεί για χορήγηση της αναρρωτικής, ενώ έως και πριν διαταχθεί η ΕΔΕ δεν είχε βρεθεί διαγνωστική εξέταση που να δικαιολογεί την αναρρωτική, η οποία μάλιστα είχε διάρκεια εξαρχής 30 ημερών. Ο κ. Πλεύρης μάλιστα ανέφερε ότι ο διευθυντής της κλινικής που φέρεται να έχει δώσει οδηγίες για να δοθεί η αναρρωτική είναι και υποψήφιος κόμματος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο διευθυντής της κλινικής μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι δεν είχε ιατρείο τη συγκεκριμένη ημέρα, αλλά γνωρίζοντας παλαιότερο πρόβλημα υγείας του ασθενή τον παρέπεμψε για έλεγχο σε άλλον συνάδελφό του της κλινικής που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο. Διέψευσε ότι έδωσε οδηγία – εντολή για να χορηγηθεί η αναρρωτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή