ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για καύση καθισμάτων και πλαστικών αυτοκινήτων

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για καύση καθισμάτων και πλαστικών αυτοκινήτων

Δύο άνδρες, ένας 63χρονος και ένας 54χρονος, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για καύση καθισμάτων και πλαστικών μερών, που προέρχονταν από αποσυναρμολόγηση τμημάτων αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, ο 63χρονος εντοπίστηκε επ’ αυτοφώρω σε προαύλιο χώρο επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Γέφυρας Θεσσαλονίκης να καίει πλαστικά και καθίσματα αυτοκινήτων σε αυτοσχέδιο χώρο καύσης, κατ’ εντολή του 54χροου ιδιοκτήτη της επιχείρησης με αποτέλεσμα την δημιουργία αποπνικτικής ατμόσφαιρας και έντονης δυσοσμίας.

Στο χώρο υπήρχαν και άλλα απόβλητα προερχόμενα από παράνομη αποσυναρμολόγηση μερών αυτοκινήτων, καθώς η επιχείρηση στερείται σχετικής άδειας λειτουργίας και απόφασης έγκρισης περιβαλλοντολογικών όρων ή πρότυπων περιβαλλοντολογικών δεσμεύσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, μεταξύ άλλων, για εμπρησμό από πρόθεση και παράβαση των Νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr