Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο κέντρο ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο κέντρο ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους

Η ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους λίγο μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη και την «Ημέρα της Γυναίκας».

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ, μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ, μετά τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει το GRTimes, ένταση επικράτησε επί της Εγνατίας στο ύψος της Αριστοτέλους, όπου κουκουλοφόροι ξεκίνησαν να σπάζουν πεζοδρόμια και να πετούν πέτρες και κομμάτια τσιμέντου εναντίον των αστυνομικών.

Η ομάδα των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην Πλατεία Αριστοτέλους απάντησε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Σημειώνεται πως – σύμφωνα με το voria.gr – στο ύψος της Καμάρας, πριν τη συμβολή Εγνατίας και Εθν. Αμύνης, υπάρχει φραγμός από κλούβες των ΜΑΤ, ενώ στο σημείο υπάρχει και το υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, άτομα προερχόμενα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο είχαν προχωρήσει σε κάλεσμα στην Καμάρα στις 18.00, ενώ φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία είχαν δώσει ραντεβού στις 19.00 στο άγαλμα Βενιζέλου στην Εγνατία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή