Κρήτη: Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να πουλά «λείψανα Αγίων»

Κρήτη: Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να πουλά «λείψανα Αγίων»

Όλα συνέβησαν χθες Τετάρτη (8/3) όταν ο 52χρονος συνάντησε έναν αστυνομικό που παρίστανε τον αγοραστή προκειμένου να του πουλήσει μέρος των «ιερών» αντικειμένων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χειροπέδες σε έναν άνδρα που διατηρούσε στο σπίτι του λείψανα, οστά, ιερατικά κοσμήματα και άλλα θρησκευτικά αντικείμενα πέρασαν αστυνομικοί στα Χανιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα συνέβησαν χθες Τετάρτη (8/3) όταν ο 52χρονος συνάντησε έναν αστυνομικό που παρίστανε τον αγοραστή προκειμένου να του πουλήσει μέρος των «ιερών» αντικειμένων και συγκεκριμένα προθήκες οι οποίες περιείχαν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, λείψανα Αγίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η συνάντηση έγινε το μεσημέρι, περίπου στις 15.00. Ο αστυνομικός εμφανίστηκε μπροστά στον 52χρονο και του είπε ότι είναι έτοιμος για τη συναλλαγή. Τότε ο άνδρας παρέδωσε στον αστυνομικό επτά προθήκες και θήκες οι οποίες περιείχαν συνολικά 17 οστά, τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ήταν λείψανα Αγίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. 

Με την παράδοση των οστών ο άνδρας συνελήφθη, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του εντοπίστηκαν ακόμη 19 προθήκες που περιείχαν λείψανα, οστά, μέρη οστών, εικόνες Αγίων, ιερατικά κοσμήματα, σταυρό και φιαλίδια με υγρό. Παράλληλε βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο «Luger» και 207 φυσίγγια. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή