Τέμπη: Νέες βαριές διώξεις για την τραγωδία – Εις βάρος του επιθεωρητή και δύο σταθμαρχών

Τέμπη: Νέες βαριές διώξεις για την τραγωδία – Εις βάρος του επιθεωρητή και δύο σταθμαρχών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος τριών προσώπων για την τραγωδία στα Τέμπη. 

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά:

  • του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον ακατάλληλο σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί,
  • αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο τους.

Οι κατηγορίες αφορούν διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, που είναι κακούργημα με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια, καθώς και τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Την ίδια ώρα για την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλέξουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες.

Είχε προηγηθεί η πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος εποπτεύει από την πρώτη στιγμή τις ανακρίσεις στο σύνολο τους, με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή