Λιότσιος: Κανένας δεν γνώριζε τίποτα εκεί μέσα;

Λιότσιος: Κανένας δεν γνώριζε τίποτα εκεί μέσα;

Για ένατη συνεχή ημέρα κατέθεσε χθες στο δικαστήριο για τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι ο πραγματογνώμονας, αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσιος

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ. Για ένατη συνεχή ημέρα κατέθεσε χθες στο δικαστήριο για τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι ο πραγματογνώμονας, αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσιος. Ο μάρτυρας εξετάστηκε από την υπεράσπιση του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη, που επιχείρησε να τον αποσυνδέσει από τις εγκληματικές παραλείψεις, οι οποίες του αποδίδονται από το κατηγορητήριο για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η υπεράσπιση Τερζούδη ρώτησε χθες επίμονα για ένα προς ένα τα εναέρια μέσα, τον τρόπο που κινήθηκαν, αν αξιοποιήθηκαν και αν μπορούσαν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που κατέκαψε την περιοχή του Νέου Βουτζά και κατέβηκε στο Μάτι αφήνοντας πίσω της 104 νεκρούς. Οι ερωτήσεις της υπεράσπισης Τερζούδη εστιάστηκαν στα εναέρια μέσα, καθώς ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος κατ’ επανάληψιν έχει τονίσει ότι δεν αξιοποιήθηκαν όλα τα εναέρια μέσα που θα μπορούσαν εκείνη την ημέρα, ενώ εναγωνίως οι επίγειες δυνάμεις εκλιπαρούσαν για να συνδράμουν στο έργο της αντιμετώπισης του πύρινου μετώπου. Επιπλέον, έχει επισημάνει δεκάδες φορές ότι το ΕΣΚΕ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων) είχε πλήρη εικόνα όλων των δεδομένων της φωτιάς και της επικινδυνότητάς της από νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου. «…Δηλαδή, κανένας δεν γνώριζε τίποτα εκεί μέσα;» είπε σε κάποια στιγμή της εξέτασής του ο μάρτυρας, δείχνοντας έντονη ενόχληση σχετικά με τις ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει. Η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα και πάλι με την κατάθεση του κ. Λιότσιου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή