Ο δήμαρχος Αλίμου έλυσε τον γόρδιο δεσμό με… κομπρεσέρ

Ο δήμαρχος Αλίμου έλυσε τον γόρδιο δεσμό με… κομπρεσέρ

Ο δήμαρχος Aλίμου Ανδρέας Κονδύλης με ένα κομπρεσέρ ξεκίνησε χθες ο ίδιος να βγάζει τα πλακάκια από πάρκινγκ καταστήματος εστίασης, καθώς, όπως τονίζει, η επιχείρηση έχει καταπατήσει δημόσιο χώρο, χωρίς μάλιστα να καταβάλλει τα αντίστοιχα τέλη

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ του δημάρχου Αλίμου και συγκεκριμένου επιχειρηματία που διατηρεί κατάστημα εστίασης στην παραλία της περιοχής έλαβε χώρα χθες. Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης με ένα κομπρεσέρ ξεκίνησε ο ίδιος να βγάζει τα πλακάκια από πάρκινγκ καταστήματος εστίασης καθώς, όπως τονίζει, η επιχείρηση έχει καταπατήσει δημόσιο χώρο, τον οποίο χρησιμοποιεί χωρίς μάλιστα να καταβάλλει τα αντίστοιχα τέλη. Το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του στις 6 Μαρτίου ενέκρινε την εκτέλεση εργασιών αισθητικής αναβάθμισης στον συγκεκριμένο χώρο έμπροσθεν του καταστήματος εστίασης αλλά και σε παράπλευρο τμήμα μεταξύ του καταστήματος και της γραμμής της παραλίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον χώρο «αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον, δυσχεραίνουν την πρόσβαση – χρήση του χώρου αυτού από το κοινό και προσβάλλουν τον σκοπό της κοινής χρήσης της κοινόχρηστης έκτασης από όλους τους πολίτες. Παράλληλα υποβαθμίζουν την εικόνα και τη λειτουργικότητα των κοινόχρηστων δημοτικών εκτάσεων».

Στον συγκεκριμένο χώρο, όπου τώρα λειτουργεί πάρκινγκ, ο δήμος έχει σχεδιάσει τη δημιουργία παρτεριών και χώρων φύτευσης και την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού. Eπίσης, στο τμήμα που βρίσκεται μεταξύ της επιχείρησης και της παραλίας, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση των υπηρεσιών του δήμου, έχει προβλεφθεί η δημιουργία περίφραξης από απλό μεταλλικό κιγκλίδωμα σε τμήμα της παραλίας Αλίμου, η οποία αποτελεί κοινόχρηστο χώρο.

Η Δικαιοσύνη

Ο Ανδρέας Κονδύλης μιλώντας στην «Κ» υποστήριξε ότι συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει μισθώσει 670 τ.μ. στην παραλία του δήμου αλλά έχει επεκταθεί σε τριπλάσια έκταση.

Από την πλευρά της, η ιδιοκτήτρια εταιρεία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσει τις εργασίες του δήμου στον χώρο, τα οποία όμως συζητήθηκαν στις 13 Μαρτίου και απορρίφθηκαν με την αιτιολογία ότι «δεν πιθανολογείται η ύπαρξη δικαιωμάτων της (σ.σ. της εταιρείας που προσέφυγε) στον επίμαχο χώρο».

Ο κ. Ανδρέας Κονδύλης τονίζει στην «Κ» ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει μισθώσει από τον δήμο 670 τετραγωνικά αλλά έχει επεκταθεί και χρησιμοποιεί παρανόμως 1.880 τετραγωνικά δημόσιου χώρου. Οπως σημειώνει ο δήμαρχος, ενώ έχει εκδοθεί σχετική οικοδομική άδεια για την εκτέλεση των εργασιών από την πλευρά του δήμου, «κάθε μέρα καλείται η αστυνομία. Οι εργάτες οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα για να κατατεθεί μήνυση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελεσθούν οι εργασίες».

Χθες, όταν και πάλι εμφανίστηκε η αστυνομία, τη συνέχιση των εργασιών ανέλαβαν ο δήμαρχος και δημοτικοί υπάλληλοι. Ο δικηγόρος από την πλευρά της επιχείρησης, πάντως, δήλωσε ότι ο ίδιος χώρος χρησιμοποιείτο από την επιχείρηση εδώ και 20 χρόνια και αποδίδει τις ενέργειες του δημάρχου σε προσπάθειά του να ευνοηθεί έτερος επαγγελματίας της περιοχής.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης απαντά ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν δείχνει καμία πρόθεση να ακολουθήσει όσα επιτάσσει η νομοθεσία και επεκτείνεται με το έτσι θέλω σε έκταση που είναι κοινόχρηστη. Μάλιστα σημειώνει ότι ο δήμος πολλές φορές έχει προχωρήσει στην απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων από κοινόχρηστο χώρο, τα οποία όμως στη συνέχεια επανατοποθετούνται.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης 35 καταστημάτων εστίασης σε 13 δήμους της Αττικής, σε «ιδιαίτερες θέσεις», όπως η Πλάκα, η Ακρόπολη, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι συγκεκριμένες εκτάσεις έχουν παραχωρηθεί με συμβάσεις με τους δήμους και την Περιφέρεια, τις οποίες κέρδισε ο ιδιοκτήτης μέσω διεθνών διαγωνισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή