Αγία Παρασκευή: Χειροπέδες σε δύο άτομα για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου

Αγία Παρασκευή: Χειροπέδες σε δύο άτομα για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στον Χολαργό, από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο αλλοδαποί, 40 και 41 ετών, για απόπειρα κλοπής. 

Ειδικότερα, λίγο πριν από τη σύλληψή τους οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή. Πριν ολοκληρώσουν την πράξη τους έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του οχήματος, οπότε διέφυγαν με το αυτοκίνητό τους και κλήθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης.

Οι προστρέξαντες αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από αναζητήσεις, κατάφεραν λίγο αργότερα να εντοπίσουν το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι κατηγορούμενοι στην περιοχή του Χολαργού, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής, όπου και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Επειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (καστάνια, κατσαβίδια, φακός, γάντι).

Επιπλέον, σε βάρος του 40χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις για κλοπές, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών και δύο μηνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή