Τέμπη: Mηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου

Τέμπη: Mηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου των εταιρειών του ΟΣΕ, αλλά και πολιτικών προσώπων που είχαν την εποπτεία του Οργανισμού κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση για την τραγωδία στα Τέμπη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου των εταιρειών του ΟΣΕ, αλλά και πολιτικών προσώπων που είχαν την εποπτεία του Οργανισμού κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε για λογαριασμό μιας από τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με την οποία ζητείται η διερεύνηση κάθε ευθύνης φυσικού ή ηθικού αυτουργού με πράξεις ή παραλείψεις είτε πρόκειται για υπευθύνους του ΟΣΕ είτε για πολιτικά πρόσωπα. Η μηνυτήρια αναφορά, όπως και άλλες που ήδη έχουν κατατεθεί, ενδεχομένως να αποτελέσει το όχημα προκειμένου η σχετική δικογραφία να οδηγηθεί στη Βουλή. Την αναφορά έχουν καταθέσει οι δικηγόροι Θεόδωρος Μαντάς και Λουκάς Αποστολίδης.

Αλλωστε, όσο η δικαστική έρευνα προχωρεί για την ανάδειξη των υπευθύνων για την τραγωδία, όλο και περισσότεροι συγγενείς θυμάτων αλλά και επιζώντες του δυστυχήματος προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη είτε για αναζήτηση ποινικών ευθυνών είτε για διεκδίκηση αστικών αποζημιώσεων.

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες που διενεργούνται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς στη Λάρισα από ειδικό εφέτη ανακριτή τον Σωτήριο Μπακαΐμη αναμένεται να κλιμακωθούν και με νέες διώξεις μετά την απολογία των τριών σιδηροδρομικών που ήδη διώκονται ποινικά με βαρύτατες κατηγορίες και χθες κλήθηκαν σε απολογία. Και οι τρεις ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους και θα προσέλθουν εκ νέου στον ανακριτή την επόμενη Παρασκευή, οπότε και θα κριθεί, μετά τις απολογίες τους, η ποινική μεταχείριση που θα τους επιφυλάξουν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή