Υπέκλεψε κωδικούς πιστωτικών καρτών δικηγόρου και αγόρασε προϊόντα 10.000 ευρώ

Υπέκλεψε κωδικούς πιστωτικών καρτών δικηγόρου και αγόρασε προϊόντα 10.000 ευρώ

To Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και με όρο να αποζημιώσει μερικώς το θύμα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας 23χρονος από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε να υποκλέψει τους κωδικούς πιστωτικών καρτών ενός Βολιώτη δικηγόρου και προχώρησε σε αγορές αξίας 10.250 ευρώ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αρχικά ο 23χρονος προσπάθησε να σηκώσει χρήματα, αλλά δεν τα κατάφερε και τελικά προχώρησε σε αγορές μεταξύ των οποίων και ενός iphone.

To Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και με όρο να αποζημιώσει μερικώς το θύμα.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία απέκτησε πρόσβαση στις πιστωτικές κάρτες του δικηγόρου, προσπάθησε να σηκώσει χρήματα, αλλά απέτυχε και έτσι άρχισε τις ηλεκτρονικές αγορές.

Ο 23χρονος είχε καταφέρει να «κλωνοποιήσει» το κινητό τηλέφωνο του δικηγόρου, με αποτέλεσμα να δέχεται με sms τους extra κωδικούς για την έγκριση των συναλλαγών και την ολοκλήρωση των αγορών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο δικηγόρος είχε δει το κινητό του τηλέφωνο να «νεκρώνει» για αρκετές ώρες το επίμαχο διάστημα, τον Αύγουστο του 2020.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή