Επανεκκίνηση σιδηροδρόμων: Δειλά δειλά, τα τρένα ξανά στις ράγες – Ποια δρομολόγια εκτελούνται από σήμερα

Επανεκκίνηση σιδηροδρόμων: Δειλά δειλά, τα τρένα ξανά στις ράγες – Ποια δρομολόγια εκτελούνται από σήμερα

Με «απώλειες» από τον αρχικό προγραμματισμό των δρομολογίων επιστρέφουν τα τρένα από σήμερα στις ράγες

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «απώλειες» από τον αρχικό προγραμματισμό των δρομολογίων, μετά και τις ενστάσεις που εξέφρασαν με επιστολή τους προς τη διοίκηση της Hellenic Train οι μηχανοδηγοί θίγοντας ζητήματα ασφάλειας στον σιδηρόδρομο, θα επιστρέψουν τα τρένα από σήμερα στις ράγες.

Από την Τετάρτη 22 Μαρτίου θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στις εξής γραμμές:

  • προαστιακός Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο
  • Ανω Λιόσια – Αεροδρόμιο
  • προαστιακός Κάντζα – Ανω Λιόσια
  • προαστιακός Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα
  • γραμμές του προαστιακού Πάτρας
  • καθώς και τα τουριστικά δρομολόγια Διακοφτό – Καλάβρυτα και Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο.

Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά τα δρομολόγια σε Μακεδονία και Θράκη, ενώ από το πρωί άρχισαν να εκτελούνται κάποια εμπορευματικά δρομολόγια, όπως το Θεσσαλονίκη-Ειδομένη.

Από αύριο σε όλα τα δρομολόγια θα υπάρχουν δύο μηχανοδηγοί καθώς και ένας συνοδός σε κάθε τρένο. Τέλος, οι σταθμοί που θα λειτουργήσουν, θα στελεχωθούν με δύο σταθμάρχες.

Σημειώνεται πως η επιστροφή των σιδηροδρομικών δρομολογίων με βάση και τις ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδας ήταν στον «αέρα» μέχρι αργά το βράδυ. Είχε προηγηθεί η επιστολή της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης προς τη Hellenic Train με την οποία έθεσε υπόψη διάφορα προβλήματα.

Οι μηχανοδηγοί έκαναν λόγο για παρεμβάσεις σε 9 σημεία και ειδικότερα για τις γραμμές: Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, Πλατύ – Φλώρινα, Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, προαστιακός Πειραιάς – Κιάτο, Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη, Λάρισα – Βόλος, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη φύλαξης των ισόπεδων διαβάσεων, στη λειτουργία των επικοινωνιών και εντός των σηράγγων, στη χορήγηση πιστοποιητικών καταλληλότητας γεφυρών κ.ά.

«Βέτο» των μηχανοδηγών

Παράλληλα, οι μηχανοδηγοί ζήτησαν να τεθούν εκτός κυκλοφορίας συρμοί AEG –που κάνουν διαδρομές του προαστιακού– καθώς, όπως λένε, παρουσιάζουν συνεχώς προβλήματα, ενώ μεταξύ άλλων ζητούσαν γραπτή βεβαίωση για τη διέλευση από τις σήραγγες στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα όπου έχουν διαπιστωθεί προβλήματα από την πυροσβεστική.

Στην επιστολή τους ζητούσαν επίσης την άμεση λειτουργία του GSM-R καθώς και την επάνδρωση σταθμών όπως αυτός της Εδεσσας. «Εάν δεν υπάρχουν ικανοποιητικές εγγυήσεις ασφαλείας, τα δρομολόγια δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν», ανέφεραν πηγές της Hellenic Train.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή