Θεσσαλονίκη: Tρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη

Θεσσαλονίκη: Tρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών στο παρεκκλήσι εντός του κτιρίου του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών τελέστηκε σήμερα στο παρεκκλήσι του Αγίου Φιλίππου, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησε τρισάγιο από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ήταν παρόντες και εναπόθεσαν στεφάνια και λουλούδια στις ράγες για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλως και Σταυρουπόλεως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε αυτόν το σταθμό θα έφταναν και δεν έφτασαν ποτέ, για αυτό και εμείς πάντα θα διαβάζουμε τα ονόματά τους στην εκκλησία αυτή προκειμένου να μην τα ξεχάσουμε».

 

Ο ίδιος μίλησε για τον εγκαταλελειμμένο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης: «Φωνάζουμε ότι μυρίζει από μόνο του θάνατο το εμβληματικό αυτό κτίριο που μαραζώνει από αδιαφορία, από απουσία αγάπης».

Παρόντες ήταν οι γονείς της νεαρής Ελισάβετ από το Ωραιόκαστρο που επέβαινε και εκείνη στα μοιραία βαγόνια. Ο πατέρας της μίλησε για την εντύπωση που του κάνει το γεγονός ότι δεν έχει αναλάβει την ευθύνη κάνεις τόσες ημέρες μετά. Μάλιστα, το ερώτημα που απηύθυνε ήταν: «Πώς μπορούν να ζουν έχοντας τόσες ψυχές επάνω τους».

Στο μεταξύ, χθες, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ελευθέριου-Κορδελιού παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για τον άδικο χαμό του συμμαθητή τους, Παναγιώτη, που συμπεριλαμβάνεται στα θύματα των Τεμπών, ενώ φώναζαν το σύνθημα: «Ζεις, ζεις, Παναγιώτη ζεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή