Μετρό: Συναρμολογείται ο μετροπόντικας – Ξεκινούν οι εργασίες για τη Γραμμή 4

Μετρό: Συναρμολογείται ο μετροπόντικας – Ξεκινούν οι εργασίες για τη Γραμμή 4

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη συναρμολόγηση του μετροπόντικα που θα ανοίξει τη σήραγγα της Γραμμής 4

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες από τη συναρμολόγηση του πρώτου από τους δύο μετροπόντικες που θα διανοίξουν τη σήραγγα της Γραμμής 4 του μετρό ανήρτησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος.

Οπως αναφέρει, ο μετροπόντικας, που θα ξεκινήσει τις εργασίες του σε λίγες εβδομάδες, συναρμολογείται στο φρέαρ της οδού Μεσογείων, εκεί όπου θα κατασκευαστεί μελλοντικά ο δεύτερος σταθμός Κατεχάκη, που θα περιλαμβάνεται στην επέκταση της γραμμής προς βόρεια και σε βάθος περίπου 36 μέτρων.

Η Γραμμή 4 θα έχει 15 νέους σταθμούς, ενώ η διαδρομή Γαλάτσι – Γουδή θα γίνεται σε 17 λεπτά.

Η ανάρτηση του Ν. Ταχιάου:

«Και να λοιπόν που έρχεται η ώρα να ξεκινήσει μια σκουληκότρυπα σε σχήμα U, που σε κάποια χρόνια θα έρθει να αποδείξει ότι υπάρχουν και (χρονικά) συντομότερες διαδρομές από αυτές που παραλληλίζονται με μια νοητή ευθεία: Γαλάτσι – Γουδή σε 17 λεπτά με το υπερσύγχρονο μετρό της Γραμμής 4.

15 νέοι σταθμοί (Αλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, «Ευαγγελισμός», Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή), 12,8 χιλιόμετρα σήραγγας, 20 συρμοί χωρίς οδηγό, που σε ώρες αιχμής θα περνούν από τους σταθμούς κάθε 90 δευτερόλεπτα, χάρη σε μια συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε. επένδυση προϋπολογισμού κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ, αποτελούν την πρώτη φάση μιας μεγάλης αλλαγής στις μετακινήσεις στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας.

Στο φρέαρ της οδού Μεσογείων, εκεί όπου μελλοντικά θα κατασκευαστεί ο δεύτερος σταθμός Κατεχάκη, που θα περιλαμβάνεται στην επέκταση της νέας γραμμής προς τα βόρεια και σε βάθος 36 περίπου μέτρων, συναρμολογείται ο πρώτος από τους δύο μετροπόντικες που σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει την υπόγεια εργασία του στα μυστικά της Αττικής γης».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή